MAE: Atenţionare de călătorie - bacteria Legionella Pneumophyla în Portugalia

on . . Accesări: 1701

 

 

 

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se deplasează sau se află deja pe teritoriul Portugaliei cu privire la apariţia bacteriei Legionella Pneumophyla în anumite zone din acest stat.

Potrivit unui comunicat de presă remis joi AGERPRES, cetăţenilor români li se recomandă să evite deplasările în Portugalia, dacă acestea nu sunt necesare, în zonele Vila Franca de Xira, Vialonga, Póvoa de Santa Iria şi Forte da Casa.

 

"Cetăţenii români care se află sau au călătorit recent în zonele respective şi prezintă simptomele specifice îmbolnăvirii cu bacteria Legionella Pneumophyla (febră, frisoane, tuse seacă şi dureri musculare, urmate într-o fază ulterioară de durere toracică, greaţă şi vărsături, precum şi respiraţie accelerată) trebuie să se adreseze unităţilor sanitare pentru a primi îngrijiri de specialitate", se mai arată în comunicatul citat.

Totodată, MAE le recomandă celor care călătoresc în zonele afectate să respecte întocmai recomandările autorităţilor portugheze, printre care şi folosirea cu precauţie sau chiar evitarea utilizării piscinelor, băilor şi duşurilor publice, precum şi a surselor publice de apă potabilă.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!