Substante explozive în homeopatie

on . . Accesări: 11396

homeo_7.jpgRemediile homeopatice se pot prepara din surse diferite, toată lumea fiind deja familiarizată cu remediile din plante, cu cele din minerale sau din unele produse animale. Dar sunt multe alte surse de remedii homeopatice deosebit de valoroase şi ocazional, vom prezenta câteva dintre nepreţuitele remedii pe care homeopaţii le-au descoperit de-a lungul timpului. Glonoinum – este un remediu homeopatic preparat din nitroglicerină. Aceasta este o substanţă explozivă, cu acţiune rapidă şi violentă; ea determină expansiune şi extindere, de aceea remediul preparat din ea va avea o acţiune mai extinsă şi temperamentală.

Sediul principal de acţiune al remediului este circulaţia – la nivelul căreia produce pulsaţii violente, congestie neregulată şi vasodilataţie. Sângele urcă la nivelul capului şi feţei, apar pulsaţii în tot corpul şi stare generală de amorţeală. Apare o stare de congestie, de tumefiere şi de expansiune a organelor – la nivelul ochilor, capului, limbii etc. Pot exista chiar şi convulsii epileptiforme, ca urmare a congestiei cerebrale sau a supresiei menstrelor.

Principalele indicaţii clinice ale acestui remediu sunt:
dureri de cap, cefalee foarte violentă şi intensă, cu senzaţii că va exploda capul, cu pulsaţii şi valuri de căldură la nivelul capului (faţa fiind foarte congestionată, foarte aprinsă). Senzaţia este ca şi cum sângele urcă şi coboară de la cap. Durerea poate fi alternativă între tâmple, este agravată de soare sau de umezeala din zilele înnorate. Uneori pacientul se plânge de dureri profunde chiar la nivelul creierului, de multe ori acesta pare mai mare decât cutia craniană, ca şi cum ar vrea să iasă din cap. Simte capul atât de greu, încât nu-l poate pune pe pernă. Somnul ameliorează durerile de cap. Dureri atât de intense pot apare în reacţii meningeale sau meningită, în iminenţă de accident vascular sau în caz de accident vascular ischemic, în crize de hipertensiune arterială.
tulburări de menopauză -  în care principalele simptome sunt bufeurile şi senzaţiile de congestie ale feţei. De multe ori persoana se înroşeşte intens, ca şi cum sângele se urcă brusc la cap, apar chiar pulsaţii la nivelul capului, iar după o perioadă de timp, faţa devine palidă şi totul trece la fel de brusc cum a apărut. O stare mentală caracteristică simptomelor tip Glonoinum este starea de confuzie şi de dispariţie a simţului orientării – persoana se poate pierde în locuri bine-cunoscute.
nevralgii – cu dureri intense, însoţite de pulsaţii violente, agravate adesea noaptea, împiedicând somnul. Cel mai frecvent apar nevralgii supra-orbitare, pulsatorii, cu congestie a retinei, ca urmare a expunerii la lumină puternică (stat prea mult la soare). Sau nevralgii faciale, care se extind apoi în întreg capul. Mai pot apare şi nevralgii cardiace (care mimează un angor pectoris) cu dureri care iradiază în torace.
Toate durerile tip Glonoinum se agravează la căldură şi expunere la soare, în special în timpul verii. De asemenea, se agravează la consumul de vin, la mişcare şi la zguduire (de exemplu, la mers cu maşina). O altă agravare caracteristică este cea a durerii de cap după tuns (primul remediu indicat ar fi Belladona, dacă aceasta nu dă rezultate, Glonoinum este următorul remediu indicat).
În verile toride ale ultimilor ani, vom întâlni destul de frecvent tablouri tip Glonoinum după expuneri prelungite şi excesive la soare.

Gunpowder – praf de puscă
Este un remediu homeopatic istoric, care a fost mult folosit de homeopaţii din vechime pentru tratamentul infecţiilor şi al septicemiilor, înainte de era antibioticelor. Remediul se prepara chiar din praful de puşcă (salpetru, carbon-sulf-kali-nitricum), utilizat înainte de introducerea explozivilor rafinaţi. Folosit prima oară de marele homeopat Clarke în 1914, remediul a fost ulterior adoptat de mulţi homeopaţi, dovedindu-se salvator în multiple circumstanţe.
Principalele indicaţii ale remediului Gunpowder sunt rănile care nu se vindecă, infecţiile tip abcese, furuncule, carbuncule şi alte inflamaţii extinse şi prelungite. Este indicat în supuraţii septice, în pioree alveolară, în osteomielite. Uneori folosit şi în tratamentul viermilor la copii. De asemenea, indicat în indigestii severe, din cauza proastei calităţi a mâncării sau apei.
Personal, am avut experienţa închiderii unor operaţii la persoane cu imunitate scăzută. Supuraţia locală a operaţiei s-a redus şi operaţia s-a închis numai după folosirea de Gunpowder, după ce alte remedii homeopatice au eşuat. De asemenea, remediul m-a ajutat în închiderea unor fistule şi în vindecarea tendinţei la supuraţie a leziunilor la diabetici.

Dr. Sorina Soescu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!