Înţepătura de albină - tratament homeopatic

on . . Accesări: 11656

albina.jpgDurerea intensă, roşeaţa şi tumefierea zonei afectate, iată simptomele unei înţepături de albină. Acidul formic şi melitina sunt două din substanţele active din veninul acestei insecte răspunzătoare de aceste simptome. Fiecare organism reacţionează diferit în ceea ce priveşte atât apariţia simptomelor locale cât şi în ceea ce priveşte pragul durerii. Extragerea acului din piele şi aplicarea unor comprese reci pot ameliora simptomele. Există câteva remedii homeopatice foarte utile în cazul înţepăturii de albină. Acestea pot fi folosite şi pentru înţepăturile cauzate de alte insecte.
Apis mellifica este un remediu obţinut din albină. În cazul în care locul inţepăturii este cald, roşu, inflamat însoţit de durere arzătoare ameliorată de aplicarea de comprese reci se administrează remediul Apis CH9.
Ledum (Rozmarinul sălbatic) este un remediu important în cazurile acute cauzate de înţepături. Dacă locul înţepăturii este foarte inflamat şi compresele reci ameliorează simptomele se va administra Ledum CH7 sau CH9 din 30 în 30 de minute. Dacă simptomele se ameliorează vom rări ritmul administrării remediului. Ledum este un remediu şi pentru cazurile cronice de reumatism articular caracterizat prin dureri şi  de tumefiere locală, simptome ameliorate de aplicaţii reci.

Dacă simptomele sunt foarte intense se poate alterna administrarea de Ledum şi Apis la interval de 30 minute.

Dacă pielea este roşie, pruriginoasă însoţită de dureri înţepătoare şi senzaţie de arsură remediul indicat este Urica urens administrat în diluţii joade (CH5, CH7, CH9). Reacţiile alergice cauzate de contactul cu scoici sau meduze pot fi ameliorate de administrarea acestui remediu.

La un anumit procent din populaţia generală înţepătura de albină poate duce la apariţia unui şoc anafilactic. În cazul în care semnele locale se agravează sau apar simptome de gen tulburări de respiraţie, raguşeală, palpitaţii, deglutiţie dificilă, crampe abdominale, greaţă se impune prezentarea de urgenţă într-un serviciu medical specializat.

Dacă sunteţi înţepaţi de o albină gândiţi-vă la efectele benefice ale veninului ei şi astfel poate treceţi mai uşor peste durerea suferită! Substanţele active conţinute în venin constituie un tratament natural în bolile aparatului osteoarticular caracterizate prin durere, inflamaţie, impotenţă funcţională.

Dr. Simona Bărnuţiu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!