Remedii homeopatice de sprijin pentru taţi şi bunici la evenimentul naşterii unui copil în familie

on . . Accesări: 8039

barbat_30_60.jpgNaşterea este un eveniment fericit pentru orice familie. Dar momentul propriu-zis al începerii contracţiilor şi al perioadei de suferinţă a mamei este un moment trăit dificil de tot anturajul femeii. Uneori soţul sau părinţii intră în stări de agitaţie, anxietate, panică sau chiar leşin, spre marea îngrijorarea a bietei femei, care trebuie să fie atentă la propria ei problemă. Alteori, chiar medicii sau moaşele au de-a face cu o familie foarte agitată sau foarte agresivă, care doreşte să controleze tot procesul naşterii.
Sunt câteva remedii homeopatice ce pot fi de mare ajutor în aceste circumstanţe. Pot calma spiritele agitate şi lăsa ca procesul fiziologic şi natural al naşterii să decurgă în ritmul lui firesc.

Aconitum napelus este principalul remediu homeopatic pentru stări de panică sau frică intensă (groază), brusc instalate. Starea apare din senin, cel afectat începe să strige : « Face-ţi ceva repede ! Chemaţi salvarea ! Ajutor ! ». O doză de Aconit CH200 va calma panica la fel de repede cum a pornit.

Arsenicum album este un alt remediu indicat în stări de grijă şi anxietate intensă. De multe ori, soţul începe să se îngrijoreze că-şi va pierde soţia, de care depinde complet. De aceea va exagera mental cu gândurile negative, va privi fiecare problemă minoră care apare ca pe o potenţială ameninţare la adresa partenerei sale. De regulă, la vizitele prenatale, soţul pune foarte multe întrebări medicului şi cere garanţii că totul o să decurgă bine. El trebuie permanent informat şi calmat în timpului travaliului că lucrurile decurg « conform planului ». Pentru această persoană, o doză de Arsenicum album CH30 sau CH200 la începutul travaliului soţiei va asigura liniştea interioară necesară sprijinirii partenerei în perioda care urmează.

Phosphorus este un remediu homeopatic indicat pentru anxietatea unui soţ sau a unei mame extrem de atenţi şi sprijinitori ai femeii care urmează să nască. Sunt foarte devotaţi şi tandri şi foarte afectuoşi cu femeia care naşte. Dar când văd suferinţele acesteia încep să aibă frici şi griji şi nu mai suportă să o vadă chinuindu-se. Este ca şi cum simt ei înşişi durerile şi contracţiile respective. În situaţii în care apare o hemoragie sau o altă mică problemă în cursul naşterii, aceste persoane intră în panică cel mai repede. Cu o doză de Phosphorus 30 şi cuvinte calme, aceste persoane pot fi repede scoase din starea de agitaţie.

Lycopodium
este indicat atunci când soţul nu doreşte deloc să participe la perioada de travaliu, îi este frică şi groază să-şi vadă soţia chinuindu-se, de cele mai multe ori leşină atunci când o vede cum suferă. Ori vomită sau cade din picioare. Este persoana care inventează orice motiv numai să stea departe în perioada travaliului. De aceea, o doză de Lycopodium CH30 sau CH200 la debutul durerilor îl va ajuta să rămână alături de partenera lui în toată această perioadă.

Gelsemium este remediul pentru stare de frică şi anxietate care produce o stare generală de slăbiciune. Este indicat pentru persoane care se îngrijorează în avans cu zile sau săptămâni înainte de producerea evenimentului, iar aceste griji produc slăbiciune şi anxietate. La începerea durerilor de naştere, soţul poate să tremure pur şi simplu din cauza nervozităţii, are mâinile transpirate şi spune : « Eu trebuie să stau jos, nu mă mai pot ţine pe picioare ». ªi acest domn poate leşina oricând în timpul travaliului sau exact atunci când este mai rău cu putinţă ! Gelsemium 30 sau 200 o doză poate preveni apariţia tremuratului şi a stării de rău.

Dr. Sorina Soescu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!