Aurum muriaticum natronatum - un remediu homeopatic pentru fibromul uterin

on . . Accesări: 13913

femeie_50.jpgRemediu homeopatic este preparat dintr-o dublă sare de clorură de aur şi clorură de sodiu. Prin folosirea sărurilor de aur se încercă o diminuare a acţiunii metalului şi o mai intensă legătură cu o serie de organe indicate. Proving este realizat de Lembke şi studii pe 100 cazuri realizate de Terje Wulfsberg în 1998. Tropismul principal al remediului este pentru organele genitale feminine, pentru ţesutul glandular, pentru oase, digestie şi vasele de sânge, iar lateralitatea este stângă.

Principala indicaţie clinică este fibromul uterin, indurat, uneori cu dureri la nivelul regiunii uterului, cu sau fără sângerare abundentă.
În aceste situaţii se poate prescrie remediul în doză mică, Aurum muriaticum natronatum CH5, 3 granule de 2 ori pe zi, 2-3 luni, în combinaţie cu alte remedii sau cu preparate gemoderivate. Pentru fibroamele mici de până în 3-4 cm, este de multe ori suficient acest remediu, plus reglarea hormonală realizată cu gemoderivate.

Dacă există şi o similaritate cu simptomele mentale descrise în continuare, se poate prescrie remediul în diluţie mai mare, cu efecte foarte bune:
Dreptate/nedreptate – persoane care îşi formează foarte repede o idee despre ceilalţi şi despre circumstanţe
Rezervat – ca şi Natrium muriaticum, există sensibilitate, rafinament, receptivitate, dar şi închidere la un prim contact.
Faţadă – par că nimic nu-i poate atinge
Aventurieri – doresc să încerce orice nou, predispuşi la accidente, încearcă să-şi cucerească şi depăşească slăbiciunea interioară sau –
Foarte precauţi, cedează repede, evită orice risc, le este frică de orice lucru nou; atât de sensibil încât pot deveni poveri pentru ceilalţi
Compulsii şi adicţii (alimentare, abuz de cafea, tutun sau alte stimulente, excese)
Frică de străini, se simt inconfortabil în adunări de oameni
Sarcasm, tendinţă de a-i necăji pe membrii familiei, mai ales dacă sunt criticaţi sau trataţi nedrept (Aur mur nat este mai dur şi mai agresiv decât Aurum mur)
Tendinţă puternică la auto-compătimire
Doresc să primească complimente şi laude, dar în acelaşi timp nu prea ştiu ce să facă cu ele, cum să reacţioneze, se simt inconfortabil
Tendinţa de a evada într-o lume de fantezie, unde totul este perfect – exagerează cu aşteptările de la sexul opus şi de la relaţiile cu ceilalţi
Tendinţa la hipertensiune arterială, cu dureri de cap şi vasele carotide şi temporale dilatate şi pulsatile
Frilozitate, mare nevoie de căldură atât fizică, cât şi emoţională
Supuraţii la nivel ganglionar
Dureri osoase sfredelitoare, deasupra ochiului stâng, la nivelul craniului, toracelui, tibiei.
Dispepsie nervoasă şi tendinţă la diaree după mese.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!