Remediu homeopatic din ficat de rechin - Galeocerdo cuvier

on . . Accesări: 9493

rechin.jpgÎn ultimul timp se utilizează mult în practica medicală suplimentele din cartilaj de rechin, indicate pentru efectele anti-tumorale şi pentru întărirea imunitară generală. O perioadă îndelungată s-a utilizat în terapie şi uleiul din ficat de rechin. Ficatul rechinului ocupă 80% din cavitatea lui abdominală. Uleiul din ficat de rechin conţine cea mai mare concentraţie de alkil-gliceroli consideraţi necesari pentru menţinerea şi stimularea producţiei de limfocite în organism, având un rol important de stimulare imunitară.
Uleiul de rechin conţine şi acizi omega 3 în cantitate mare, vitaminele A, E şi D în cantitate mare, acizi graşi esenţialo şi acizi graşi cu lanţ extra-lung.
Acţiunile suplimentului din ulei de ficat de rechin par a fi:
scăderea LDL-colesterolului şi trigliceridelor sanguine şi creşterea HDL-colesterolului
scăderea agregării plachetare, deci inhibarea formării de trombi şi cheaguri
scăderea hipertensiunii arteriale prin stimularea vasodilataţiei
efect anti-inflamator asupra peretelui arterial, foarte util în arterite
beneficiu în tratamentul psoriazisului şi altor probleme cutanate
menţinerea stării de sănătate a pielii, mucoaselor şi pereţilor arteriali

Din ficatul de rechin se prepară un remediu homeopatic numit Galeocerdo cuvier (ficat de rechin), a cărui proving a fost realizat în 2001 de o homeopată americană Melanie Grimes. Remediul este disponibil la toate farmaciile homeopatice britanice.

Principalele simptome pentru care se indică acest remediu homeopatic sunt:
dureri în întreg corpul, fibromialgie, dureri de intensităţi variabile – dureri articulare ca nişte junghiuri, dureri de cap, dureri la nivelul toracelui, la nivelul spatelui, în special între omoplaţi. Ameliorare prin mişcare fizică a simptomelor. Dureri de spate care au dispărut după ce persoana a purtat toată ziua un rucsac greu pe spate. Dureri la nivelul regiunii lombo-sacrale, ameliorate la mers cu bicicleta.
Senzaţia că timpul trece prea repede sau prea încet
Mânie, furie brusc apărute, multe simptome brusc apărute, bufeuri de căldură cu apariţie şi dispariţie bruscă
Senzaţii corporale neobişnuite, că întreg corpul vibrează, că există un tremur uşor, abia perceptibil în întreg corpul
Prurit peste tot, prurit la nivelul ochilor, capului, gurii, trunchiului, zonei genitale, picioarelor, braţelor, genunchilor, prurit cutanat generalizat
Constipaţie cronică, multe dorinţe alimentare. Nici o aversiune alimentară, dorinţa de a mânca de toate, în cantităţi mari.
Lateralitate stângă marcată a simptomelor (deşi au existat persoane care au prezentat lateralitate dreaptă marcată). Pe partea stângă au apărut simptome la nivelul spatelui, capului, gâtului, încheieturii mâinii, cefei, ochilor, gurii, genunchiului, braţului şi coapsei. Pe partea dreaptă au apărut simptome la nivelul capului, genunchiului, ochilor, braţelor, umărului şi sânilor.
Vise legate de femei singure, văduve, vise despre mame şi copii de care se avea grijă. Vise despre mişcare, călătorii.
Frică de întuneric, frică de partea întunecată a sufletului.

Simptomele principale ale remediului, conform proving-ului îl pot indica drept un remediu util pentru tulburările de menopauză şi post-menopauză (bufeuri, dureri osoase şi articulare, vise şi somn agitat, hipertensiune etc).
De asemenea, poate fi un remediu util pentru tulburările metabolismului hepatic, în steatoza hepatică, însoţită de hipertensiune, la persoane agitate şi foarte active.
Este şi un remediu bun pentru hipertensiune arterială şi pentru afecţiuni apărute pe sistem nervos precum psoriazisul şi alte afecţiuni cutanate.
Este interesant cum atât fitoterapia tradiţională cât şi homeopatia se orientează spre aceleaşi surse de remedii, care se pot dovedi utile pentru afecţiunile apărute în contextul prezentului. Într-o lume plină de „rechini”, în care fiecare om încearcă să navigheze prin „apele” vieţii păzindu-se de prădători, ce remediu mai bun ar fi putut fi utilizat pentru multe afecţiuni determinate de excesul de apărare decât un remediu din rechin?

Dr. Sorina Soescu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!