Paeonia officinalis - în tratamentul hemoroizilor şi fisurilor anale

on . . Accesări: 9914

bujori.jpgUnul dintre cele mai utile remedii homeopatice, în tratamentul problematicii dificile reprezentate de afecţiuni ale rectului este remediul obţinut din frumoasa floare numită bujor, Paeonia officinalis. Principalele indicaţii ale acestui remediu sunt afecţiunile rectale precum abcesele, fisurile, fistulele şi hemoroizii. Paeonia este unul dintre principalele remedii pentru abcese anale, pentru ulceraţii, fistule şi fisuri la nivelul anusului.
Hemoroizii pe care îi tratează Paeonia sunt congestionaţi, vineţii, adesea trombozaţi şi nu de puţine ori ulceraţi. De cele mai multe ori durerile sunt atroce, sunt aproape intolerabile, de lungă durată, agravate şi în timpul şi multe ore după eliminarea scaunului, agravate la toaleta cu hârtie igienică. Există o sensibilitate extremă la atingere, de orice fel, la nivelul hemoroizilor. Din cauza durerilor crâncene, persoana simte nevoia să-şi depărteze fesele cu mâinile, pentru a mai uşura un pic suferinţa.
Din cauza durerii, multe persoana merg prin casă în continuu, toată noaptea, sau uneori, chiar se tăvălesc pe jos de durere.
Persoana poate avea o senzaţie de arsură la nivelul anusului, în acelaşi timp cu o senzaţie de răceală la nivelul rectului. Poate apăra şi un prurit rectal, precum şi secreţii eliminate la nivelul fisurilor şi ulceraţiilor.
Persoana poate avea şi alte afecţiuni varicoase, de exemplu varice, care evoluează cu uşurinţă către ulcerare. Una dintre tendinţele principale ale persoanei căreia i se indică Paeonia este tendinţa spre ulceraţie, atât la nivelul venelor varicoase, cât şi la nivel cutanat. De aceea, Paeonia este şi unul dintre remediile principale pentru tratamentul escarelor, la pacienţii care stau mult timp imobilizaţi la pat.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!