Tratament cu gemoterapice în rinofaringite recidivante

on . . Accesări: 7805

brad_maces.jpgMulţi copii, dar şi din ce în ce mai mulţi adulţi prezintă în ultimul timp tendinţa de a face frecvente episoade respiratorii în anotimpul rece. De cele mai multe ori simptomele sunt tip obstrucţie nazală, cu sau fără secreţii, însoţită de afecţiuni la nivelul faringelui şi/sau traheei, cu durere la deglutiţie, tuse, răguşeală şi eliminări de secreţii. Episoadele pot dura 10-14 zile, pot trece aparent pentru câteva săptămâni şi reapare, cu aceleaşi simptome sau eventual cu altele noi.
De cele mai multe ori, apărarea imunitară a mucoasei respiratorii nu reuşeşte să dea la o parte efectul negativ al atacului viral. ªi persistă în a produce secreţii şi/sau uscăciune locală, care la rândul lor favorizează noi atacuri virale.

Pentru întărirea imunităţii locale a mucoaselor respiratorii, pentru copiii, dar şi pentru adulţi propunem următoarea schemă de produse gemoterapice:
Extract de muguri de Mesteacăn argintiu, Betula verrucosa MG=D1, 2 ml în apă, dimineaţa
Extract de mlădiţe de Măceş, Rosa canina MG=D1, 2 ml în apă, la prânz şi
Extract de muguri de Brad, Abies pectinata MG=D1, 2 ml în apă, seara, 2-3 luni.

Extractul din muguri de Mesteacăn argintiu, Betula verrucosa MG=D1 este principalul drenor al mucoaselor respiratorii, întăreşte imunitatea de suprafaţă, ajută la refacerea integrităţii mucoaselor respiratorii şi a echilibrului hidric la nivelul celulelor de suprafaţă. Dispar secreţiile în exces şi se corectează uscăciunea indusă de frecventele infecţii respiratorii sau de tratamentele cu antibiotice. Este un remediu cu acţiune de reechilibrare a mineralelor la nivelul întregului organism, astfel încât toate reacţiile chimice din organism devin mai eficiente. Are acţiune şi pe diminuarea volumului ganglionilor limfatici, ducând la dispariţia adenopatiilor.

Extractul din mlădiţe de Măceş, Rosa canina MG=D1
este un remediu optim pentru copii care prezintă întârzieri de creştere, legate de inflamaţii recidivante, precum otite, amigdalite, rinite şi traheobronşite cronice. Gemoterapicul are o acţiune vitaminizantă, anti-inflamatorie şi osteoblastică importantă, fiind alături de Extractul din muguri de Mesteacăn argintiu, un mare re-echilibrant al mineralelor din organism.

Extractul din muguri de Brad, Abies pectinata MG=D1, are o acţiune remineralizantă importantă, în sinergie cu celelalte două preparate mai sus prezentate. Acest preparat favorizează fixarea calciului în os, stimulează eritropoeza (producerea de celule roşii) şi creşterea în înălţime. Este foarte util în toate procesele cronice, pentru că reechilibrarea minerală ajută organismul să depăşească blocajele în calea vindecării.

Dr. Sorina Soescu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!