Zmeurul în tratamentul aparatului genital la femei

on . . Accesări: 30225

zmeur_femeie.jpgExtractul gemoterapic din mlădiţe de Zmeur- Rubus idaeus MG=D1 are acţiune specifică în patologia aparatului genital la femei. Acest remediu corectează tulburările de natură hormonală acţionând direct asupra axului hipotalamo- hipofizo- gonadic, reglează secreţia hormonală ovariană, restabileşte echilibrul hormonal al femeii, este miorelaxant la nivelul miometrului. Patologia aparatului genital al femeii este foarte variată şi diferită în funcţie de vârsta la care apare. Sunt afecţiuni datorate unor dezechilibre ale sistemului nervos vegetativ sau afecţiuni caracterizate prin tulburări endocrine. Extractul gemoterapic din mlădiţe de Zmeur acoperă toată această patologie acţionând asupra secreţiei hormonale ovariene.

Dismenoreea (durerile din abdomenul inferior care apar imediat înainte sau în timpul menstruaţiei) apare cu prevalenţă crescută la adolescente şi la femeile tinere. Simptomatologia care caracterizează dismenoreea poate fi ameliorată prin administrarea Extractului gemoterapic din mlădiţe de Zmeur.
Tulburările de ciclu menstrual care caracterizează perioada fertilă a femeii se reglează prin administrarea acestui produs gemoterapic.
Extractul din mlădiţe de Zmeur reglează tulburările hormonale care caracterizează pubertatea întârziată (apariţia caracterelor sexuale secundare şi a primei menstruaţii în jurul vârstei de 16 ani).
    
Menopauza rerezintă trecerea dintre etapa reproductivă a femeii şi senescenţă fiind caracterizată de un declin al funcţiei genitale. Pentru ameliorarea simptomelor date de menopauză se administrează schema de tratament care cuprinde Extract din mlădiţe de Zmeur- Rubus idaeus MG=D1, Extract din mlădiţe de Rozmarin- Rosmarinus officinalis MG=D1şi Extract din mlădiţe de Merişor - Vaccinium vitis-idaea MG=D1.

În cazul unui fibrom uterin  se administrează dimineaţa Extract din mlădiţe de Zmeur- Rubus idaeus MG=D1, la prânz  Extract din mlădiţe de Sequoia- Sequoia gigantea MG=D1 şi seara Extract din mlădiţe de Mur- Rubus fructicosus MG=D1.

Boala ovarelor polichistice se manifestă prin creşterea în volum a ovarelor având următoarele simptome: durere, menstruaţii neregulate, sterilitate. Iată o schemă utilă care se poate administra după diagnosticul dat de un ginecolog: dimineaţa Extract din muguri de Coacăz negru- Ribes nigrum MG=D1, prânz Extract din mlădiţe de Zmeur- Rubus idaeus MG=D1 şi seara Extract din mlădiţe de Buxus- Buxus sempervirens MG=D1.Această schemă se administrează în primele 14 zile ale ciclului menstrual urmată de 14 zile de pauză.

În sterilitatea feminină Extractul din mlădiţe de Zmeur se asociază cu Extract din muguri de Smochin - Ficus carica MG=D1, Extract din amenţi de Salcie - Salix alba amenti MG=D1, Extract din muguri de Călin - Viburnum lantana MG=D1.

Dr. Simona Bărnuţiu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!