Tratament cu gemoterapice în veruci

on . . Accesări: 7045

vita_de_vie.jpgVerucile sunt excrescenţe ale pielii, de culoare albă, gălbuie, maronie, roşietică sau negricioasă, care apar în diferite locuri pe corp, de-a lungul existenţei unui om. Multe dintre ele apar ca urmare a acţiunii locale a unor virusuri, dar sunt şi excrescenţe ce apar pe dismetabolism sau alte eliminări de toxine, la nivelul pielii. Sunt multe tratamente fitoterapice propuse (de la aplicaţiile locale de suc de rostopască, sau de căţel de usturoi pe veruca proaspăt apărută, până la diferite alte tehnici care au funcţionat în unul sau altul dintre cazuri).
Gemoterapia, considerată noua fitoterapie, propune o schemă pentru tratamentul verucilor, care foloseşte următoarele remedii:
Extract din mlădiţe de Viţă de vie, Vitis vinifera MG=D1, 2 ml în apă, dimineaţa
Extract din mlădiţe de Măceş, Rosa canina MG=D1, 2 ml în apă, la prânz şi
Extract din muguri de Smochin, Ficus carica MG=D1, 2 ml în apă, seara
zilnic, timp de 1-2 luni (funcţie de evoluţia verucilor).

Extractul din mlădiţe de Viţă de vie, Vitis vinifera MG=D1 are o acţiune prevalentă asupra sistemului reticulo-endotelial, având o acţiune anti-inflamatorie şi stimulatoare imunitară. Realizează o adevărată reglare la nivelul imunităţii hepatice, are o acţiune tip întărire şi protecţie asupra mucoaselor (în special a mucoasei faringiene, dar şi a sinovialelor articulare), precum şi o acţiune de întărire a apărării locale cutanate.

Extractul din mlădiţe de Măceş, Rosa canina MG=D1 este principalul remediu al infecţiilor şi inflamaţiilor recidivante, având o acţiune vitaminizantă şi anti-inflamatorie importantă. Împreună cu alte preparate care au acţiune asemănătoare, sprijină mecanismele proprii de apărare şi re-echilibrare ale organismului, care sunt slăbite în perioadele de supra-solicitare şi stres.

Extractul din muguri de Smochin, Ficus carica MG=D1 este un preparat cu acţiune asupra sistemului neuro-vegetativ, atât la nivelul mucoaselor (digestivă şi respiratorie), cât şi la nivelul pielii. Deşi acţiunea acestuia este specifică asupra mucoasei digestive a stomacului şi intestinului, sunt foarte multe situaţii în care probleme ale pielii, mai ales apărute în context emoţional, au reacţionat foarte bine atunci când în schema de tratament a fost adăugat acest preparat. Este recunoscut a fi principalul preparat gemoterapic indicat în situaţii de surmenaj sau stres, cu somatizări cutanate sau viscerale.

Funcţie de situaţia concretă a fiecărui pacient, se pot combina şi alte preparate gemoterapice, în scheme alternante. Întrucât fiecare pacient este unic, combinaţia simptomelor şi problemelor sale fiind strict individuală, terapeutul care foloseşte gemoterapia va realiza o adaptare în permanenţă a schemelor de tratament la nevoile specifice ale fiecăruia.
Toate indicaţiile din articolele noastre de gemoterapie sunt didactice, teoretice şi orientative. ªi este necesar ca permanent să fie adaptate şi modificate funcţie de contextul clinic al fiecărui pacient în parte.

Dr. Sorina Soescu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!