Neregulile privind cardul de sănătate: Vinovaţii trebuie să răspundă în faţa justiţiei

on . . Accesări: 2474

300915-s rsMinisterul Sănătăţii susţine, în legătură cu neregulile constatate de Corpul de control al primului-ministru privind implementarea cardului naţional de sănătate, că, în cazul în care vor fi dovediţi vinovaţii, aceştia trebuie să răspundă în faţa justiţiei.

"Ministerul Sănătăţii împreună cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate consideră că introducerea cardului naţional de sănătate este necesară pentru sistemul sanitar românesc.

Conform Raportului Corpului de control al primului ministru, din data de 18.06.2013, privind verificarea implementării cardului naţional de sănătate, s-au constatat întârzieri şi nereguli în procedura de introducere a acestuia. În cazul în care vor fi dovediţi vinovaţii, aceştia trebuie să răspundă în faţa justiţiei", transmite Ministerul Sănătăţii într-un comunicat de presă.

Ministerul Sănătăţii arată că, împreună cu CNAS, depune toate eforturile pentru implementarea acestui proiect, conform Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

Corpul de control al primului-ministru va sesiza DNA în legătură cu operaţiunile sau actele ilicite constatate în urma verificărilor privind implementarea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate.

Potrivit raportului privind verificarea implementării cardului naţional de asigurări sociale de sănătate, controalele au fost efectuate la C.N. Imprimeria Naţională, CNAS şi Ministerul Sănătăţii şi au avut ca obiective verificarea respectării cadrului organizatoric şi funcţional necesar implementării proiectului privind cardul de sănătate, verificarea respectării dispoziţiilor legale cu ocazia organizării şi desfăşurării procedurilor de atribuire a contractelor de achiziţie publică în acest caz şi a îndeplinirii atribuţiilor legale de către instituţiile care au avut atribuţii în legătură cu implementarea acestui proiect.

Lucian Duţă susţine că Victor Ponta este cel care a blocat proiectul cardului de sănătate.

În urma controlului, în sarcina preşedintelui CNAS, Lucian Duţă, s-a reţinut că, în perioada 1.09.2010 - 8.05.2012, nu şi-a îndeplinit ori şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu şi obligaţiile asumate prin Memorandumul 'Implementarea Cardului naţional de asigurări sociale de sănătate', aprobat la data de 1.09.2010 în şedinţă de Guvern, obligaţii necesare asigurării eficienţei gestiunii financiare a Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate prin implementarea cardului de sănătate.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!