Raed Arafat, la Podgorica: Evacuăm pacienţii pentru primul avion

on . . Accesări: 2222

raed-arafat-va-conduce-ministerul-sanatatii-pana-la-alegerile-parlamentare rsDr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, care se află la Podgorica, a precizat că, în prezent, sunt evacuaţi din spitalul muntenegrean pacienţii pentru primul avion care va decola spre România şi care este pregătit pentru Terapie Intensivă.

"Evacuăm pacienţii pentru primul avion, care este pregătit pentru Terapie Intensivă. Sunt 12 pacienţi. Primii şase au plecat, sunt cei care se pun pe tărgile de sus din avion.

Următorii şase sunt în curs de pregătire, sunt cei care sunt mai grav - ventilaţi, intubaţi printre ei. Acum o să fie o scurtă pauză până când ajung maşinile acestea la aeroport, se pun primii şase bolnavi în avion. O parte din echipă rămâne, o parte se va întoarce, ca să începem să preluăm următorii şase pacienţi. Deja echipajul celui de-al doilea avion a început să pregătească ceilalţi 18 pacienţi, dar nu vom începe evacuarea lor până ce nu terminăm cu cei din primul avion", a explicat dr. Raed Arafat.

El a subliniat că nu este o procedură uşoară, însă medicii lucrează foarte repede, însă atât cât permite siguranţa pacienţilor.

"Avionul, în secunda în care decolează, ajunge în două ore - două ore şi ceva în România, iar în România este altă pregătire pentru evacuarea la spitale. Deja se ştie fiecare pacient la ce spital va pleca. Aici se lucrează continuu ca să evacuăm corect şi în siguranţă. Asta este important", a subliniat dr. Raed Arafat.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!