Premierul Ponta: Îmi doresc o reformă în Sănătate, situaţia e proastă

on . . Accesări: 2325

ponta-mare1 rsPremierul Victor Ponta, copreşedinte al USL, a declarat luni că îşi doreşte o reformă în Sănătate, menţionând că situaţia din acest domeniu "este una proastă".

El a adăugat că ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, nu i-a comunicat în mod public niciun fel de nemulţumire în privinţa blocajului vreunei reforme, aşa cum a relatat presa centrală, care a citat o serie de stenograme în acest sens.

Premierul Ponta: Susţin continuarea reformei în Sănătate.

"Mie nu mi-a comunicat niciodată vreo nemulţumire dl. Nicolăescu. Şi atunci nu ştiu dacă sunt adevărate, nu sunt adevărate stenograme, înregistrări, nu mă interesează foarte mult. Public n-a zis dl. Nicolaescu aşa ceva. De ceea ce sunt sigur însă este faptul că îmi doresc şi eu şi dl. Nicolaescu, Guvernul USL, o reformă în sănătate pentru că situaţia actuală e proastă, ca să o spun foarte direct, nu cred că e cineva mulţumit de cum merge Sănătatea. Noi am început nişte proiecte importante cu cei doi miniştri tehnocraţi, dl. Cepoi şi dl. Arafat, acum, sigur, cu un ministru politic trebuie duse mai departe reformele", a declarat premierul Ponta, la Palatul Parlamentului.

INTERVIU Eugen Nicolăescu: 15 mai - finalizarea procesului de reorganizare a direcţiilor de sănătate şi caselor judeţene.

Potrivit acestuia, "nu s-a pus problema de blocat vreo reformă, pentru simplul motiv că ministrul Nicolaescu n-a venit în Guvern cu nicio reformă".

Eugen Nicolăescu: Reforma în sănătate reduce birocraţia în interesul cetăţeanului.

"Deci, n-avem nici ce să blocăm, nici ce să promovăm. Însă lucrurile astea se fac în timp, se fac cu consultare publică, cu analize, cu studii de impact, Sănătatea e, alături de Educaţie, domeniul cel mai dificil şi lucrurile trebuie să meargă categoric spre o reformă. Şi aici decizia mea e foarte clară de a sprijini aceasta reformă atunci când ministerul o va prezenta, deocamdată nu o avem", a subliniat şeful Executivului.

Nicolăescu i-a invitat pe sindicalişti să facă parte din grupul ce va lucra la definitivarea proiectului de reorganizare a sistemului.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!