Manifestare medicală dedicată informării privind donarea de sânge, celule stem, organe şi ţesuturi

on . . Accesări: 2417

1401 rsCentrul de cercetări în medicina de înaltă performanţă, aferent Facultăţii de Medicină din Oradea, va organiza, în perioada 13-17 mai, un amplu eveniment de informare a populaţiei privind donarea de sânge, celule stem, organe şi ţesuturi, sub genericul 'Oradea: Pro Viaţă' - 2013.

'Este primul astfel de eveniment din România şi din Europa de sud-est, care va avea ecou în toată lumea', a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, dr. Ligia Burtă, şefa Centrului de transfuzii din Oradea şi manager regional al Reţelei de sănătate pe sud-estul Europei, pe probleme de securitate transfuzională.

Programul 'Oradea. Pro Viaţă' cuprinde activităţi de conştientizare/promovare a donării de sânge, celule stem, organe şi ţesuturi, informări privind proiectele Primăriei Oradea prin care se modernizează blocurile operatorii din cel mai mare spital bihorean, cât şi a comportamentelor sănătoase (dietă, igienă dentară) urmate de activităţi sociale, artistice, sportive, desfăşurate în aer liber.


Activităţile vor consta în caravane de promovare, un marş de promovare pe arterele principale ale oraşului, puncte de informare, ateliere de lucru, consultaţii stomatologice gratuite, întâlniri cu personalităţi marcante din domeniu.


"Pe 14 mai, Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, organizatorii vor încerca să surprindă publicul cu un moment inedit, spune dr. Ligia Burtă, o premieră mondială, când în centrul oraşului Oradea, spre seară, vor înălţa spre cer 'O Inimă pentru viaţă! O Inimă pentru România! O Inimă pentru Europa!", într-un spectacol de lumini, efecte, muzică şi culoare.


Organizatorii manifestărilor sunt, alături de Facultatea de Medicină, alte 20 de instituţii, organizaţii comunitare, naţionale, precum şi de la nivel de european.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!