Cardul de sănătate ar putea stoca datele privind acordarea de prestaţii sociale

on . . Accesări: 4636

card-san.jpgCardul de sănătate creat de Ministerul Sănătăţii ar putea stoca şi datele privind acordarea de prestaţii sociale, în scopul reducerii birocraţiei, a declarat ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu. "Deşi pare un lucru greu de realizat, suntem foarte aproape de realizarea acestui lucru", a afirmat Lăzăroiu în faţa deputaţilor din Comisia de muncă. Ministrul a susţinut că acest demers ar putea veni în completarea măsurii de interconectare a sistemelor informative de la instituţiile din subordinea ministerului.

Eliberare a cardului naţional de sănătate a fost suspendată, deoarece o firmă care a participat la licitaţia de soluţii IT pentru implementarea acestuia a contestat caietul de sarcini pentru programul informatic al cardului. "Procesul va fi întârziat cu cel puţin două - trei luni şi vom vedea cum vom reuşi să recuperăm acest termen în momentul în care se va termina procedura", a declarat preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, informează Realitatea TV.

Până în prezent, statul român a alocat peste 33 de milioane de euro pentru cumpărarea plasticului şi cipurilor care se vor regăsi pe cardurile pe care ar trebui să le folosească românii pentru a dovedi calitatea de asigurat.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!