CE susţine că laptele provenit de la vacile clonate nu prezintă riscuri pentru sănătate

on . . Accesări: 3256

lapte.jpgComisia Europeană (CE) a subliniat faptul că nici laptele şi nici carnea provenite de la vacile clonate sau de la progeniturile acestora nu prezintă riscuri pentru sănătatea umană, a declarat un purtător de cuvânt. Bruxellesul s-a pronunţat astfel în legătură cu presupusa distribuţie a laptelui provenit de la vacile modificate genetic, demers care este investigat de autorităţile sanitare ale Marii Britanii. 'Toate probele ştiinţifice realizate până la această oră indică faptul că nici laptele şi nici carnea provenite de la vacile clonate nu prezintă riscuri pentru sănătate', a spus purtătorul de cuvânt al CE.

Bruxellesul a clarificat, totodată, faptul că în UE este interzisă distribuirea derivatelor provenite de la animale modificate genetic, cu excepţia cazului în care a fost emisă o autorizaţie specială. "Având în vedere că până la acestă oră nimeni nu a solicitat această autorizaţie, orice derivat distribuit în Uniunea Europeană este ilegal". Potrivit ziarului New York Times, un producător englez a afirmat că obţine lapte provenit de la urmaşele vacilor născute cu ajutorul embrionilor clonaţi importaţi din Statele Unite.

În luna mai, Comisia pentru Sănătate şi Mediul Înconjurător din cadrul Parlamentului European (PE) a respins reglementarea, la nivelul UE, a autorizării consumului de carne sau de lapte provenit de la bovinele obţinute prin clonare.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!