XIBROM-colir pentru combaterea durerilor oculare după operaţia de cataractă

on . . Accesări: 3843

Compania ISTA Pharmaceuticals a anunţat ieri cã doreşte sã lanseze douã studii randomizate, dublu-orb, mulitcentrice pentru testarea eficacitãţii şi siguranţei noului produs de combatere a durerii şi inflamaţiei de dupã operaţiile de cataractã, XIBROM™ (bromfenac ophtalmic solution) într-o singurã prizã pe zi. Xibrom, o soluţie antiinflamatoare nesteroidianã sterilã, de uz topic, în formula veche de administrare (2x1 picãturi pe zi), a fost deja aprobat pentru utilizarea în acest scop.
  Se aşteaptã ca un numãr de 350 de bolnavi sã fie încluşi în cele douã studii destinate pentru testarea eficacitãţii şi tolerabilitãţii noului colir în ceea ce priveşte ameliorarea durerilor şi inflamaţiei la bolnavii operaţi cu cataractã. Compania producãtoare, ISTA, prevede ca studiile (phase III) sã fie finalizate pânã la sfârşitul anului curent, pentru ca primele rezultate sã fie disponibile şi date publicitãţii pânã la începutul anului viitor.
  „Aceste studii reprezintã de fapt tendinţa firmei de a extinde cercetãrile cu privire la eficienţa şi siguranţa Xibrom, urmãrind sã se demonstreze cã noua formulã de administrare o datã pe zi asigurã aceeaşi eficacitate cu îmbunãtãţirea importantã a complianţei pacienţilor.
  ISTA a obţinut autorizaţia de marketing pentru Xibrom, formula de douã administrãri pe zi, în 2002. De atunci a finalizat cu succes douã studii clinice la care au participat 527 de pacienţi, rezultatele demonstrând cã la o proporþie statistic semnificativã dintre bolnavi durerile postoperatorii şi inflamaţia au dispãrut complet, efecte observate deja dupã 2 sau 3 zile de tratament.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!