Brăila: A fost reînnoit stocul de vaccin hexavalent

on . . Accesări: 1909

 

 

 

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, dr. Andreia Gavrilescu a declarat marţi că stocul împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, hepatitei B şi polimielitei la nou-născuţi a fost reînnoit la nivelul judeţului Brăila, dozele repartizate urmând să ajungă jumătate de an.

'Judeţului Brăila i-a fost trimisă cantitatea de 2.700 doze de vaccin hexavalent. Stocul acoperă necesarul pentru 5-6 luni. Bebeluşii vor putea fi imunizaţi împotriva mai multor afecţiuni, inclusiv a poliomielitei', a declarat dr. Andreia Gavrilescu.


Măsura a fost adoptată după ce în unele zone ale ţării au existat în ultimele două luni disfuncţionalităţi în vaccinarea bebeluşilor.

Articole de presă au semnalat aceste disfuncţionalităţi în unele judeţe ale ţării, iar Ministerul Sănătăţii a anunţat că un nou contract cadru pentru furnizarea vaccinului hexavalent a fost încheiat în 7 octombrie, în condiţiile expirării celui vechi, iar în prezent există stocuri suficiente care au fost distribuite către toate direcţiile judeţene din ţară, bebeluşilor cu vârste de 2-6 luni care nu au fost vaccinaţi la termen putându-le fi recuperată schema de imunizare.
Ministerul Sănătăţii a mai precizat că în ultimii ani nu s-a înregistrat niciun caz de poliomielită în România.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!