Tulcea: Autorităţile sanitare au început monitorizarea bolilor specifice sezonului rece

on . . Accesări: 1330

infectii respiratorii superioareÎn Tulcea, Direcţia de Sănătate Publică a început monitorizarea infecţiilor acute ale căilor respiratorii superioare, a gripelor şi pneumoniilor.

Directoarea DSP, Laurenţia Militaru, a declarat miercuri, pentru Agerpres, că monitorizarea cazurilor de gripe, pneumonii şi IACRS-uri se face în fiecare sezon rece pentru creşterea capacităţii sistemului sanitar de a contracara riscurile unor probleme majore de sănătate publică.

 

'Această monitorizare are drept obiectiv reducerea îmbolnăvirilor, a complicaţiilor şi deceselor, precum şi limitarea extinderii focarelor şi a efectelor negative sociale pe care le implică prezenţa IACRS-urilor, a gripelor şi pneumoniilor', a menţionat directoarea DSP.

În prima săptămână de monitorizare, 30 septembrie-7 octombrie, au fost depistate 227 de IACRS-uri şi 41 de pneumonii, dintre care cinci cazuri de IACRS-uri şi 19 cazuri de pneumonii au necesitat internarea în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Tulcea.

Studiu: Bolile de plămâni provoacă 10% din decese în Europa

'A fost totodată catagrafiat numărul persoanelor care necesită vaccinarea antigripală, situaţia fiind completată de medicii de familie şi transmisă deja Ministerului Sănătăţii care urmează să aloce judeţului Tulcea vaccinurile antigripale ce se vor efectua gratuit persoanelor din grupele de risc, gravide, bolnavi cronici, diabetici, persoane cu vârste mai mari de 65 de ani', a afirmat şefa DSP Tulcea, Laurenţia Militaru.
Potrivit sursei, necesarul de vaccinuri antigripale pentru judeţul Tulcea este de aproape 20.000.
Anul trecut, Ministerul Sănătăţii a alocat judeţului Tulcea aproape 14.000 de vaccinuri antigripale.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!