Buşoi: Tripla terapie pentru hepatita C, posibil introdusă după actualizarea listei de medicamente compensate şi gratuite

on . . Accesări: 1679

cristian busoi 73594000 rsTripla terapie pentru tratamentul hepatitei C este posibil să fie introdusă în decontarea Casei după actualizarea listei de medicamente compensate şi gratuite, a declarat preşedintele CNAS, Cristian Buşoi.  

"Tripla terapie pentru tratamentul hepatitei C este posibil să fie introdusă după ce se va actualiza lista de medicamente compensate şi gratuite, listă care nu a mai fost actualizată din 2008. Există o muncă asiduă la Ministerul Sănătăţii pentru evaluarea tehnologiilor medicale şi toate cele 141 de molecule, plus moleculele existente care vor să intre şi pe alte afecţiuni, în momentul în care se va lua o hotărâre şi se va face hotărâre de guvern, vom introduce în decontarea Casei tripla terapie", a afirmat la Cristian Buşoi la Palatul Parlamentului.

Fruntași la hepatite, codași la tratamente

El a spus că nu sunt liste de aşteptare pentru hepatite, sunt însă dosare incomplete sau dosare care nu se încadrează în criteriul Comisiei naţionale.
"Medicamentele pentru hepatită şi în primul rând Interferonul sunt eliberate prin farmacii, doar aprobarea se dă la nivelul Comisiei naţionale, dar în acest moment nu există pacienţi care să fie în criterii de includere nici la hepatită, nici la afecţiunile oncologice şi care să aştepte pe o listă de aşteptare", a susţinut preşedintele CNAS.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!