Peste 400 de copii mor anual în România din cauza diferitelor tipuri de cancer

on . . Accesări: 1549

cancer copiiNumărul copiilor bolnavi de cancer din România a crescut în ultimii ani, astfel că peste 400 de copii mor anual din cauza diferitelor tipuri de cancer, ţara noastră având cea mai ridicată rată de mortalitate în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 1 şi 19 ani din această cauză.
 
Peste un sfert din cazurile de cancer se înregistrează în Europa, iar 15.000 dintre bolnavi sunt copii şi adolescenţi, ratele de supravieţuire în cazul acestei boli crescând la 80% în urma noilor tratamente din ţările dezvoltate.

"Totuşi, 60.000 de copii din ţările în curs de dezvoltare mor în fiecare an din cauza diferitelor tipuri de cancer, de cele mai multe ori tratabile, iar în România peste 400 de copii mor în fiecare an din acelaşi motiv. O treime din formele de cancer întâlnite în rândul copiilor este reprezentată de leucemie, iar leucemia acută limfocitară (ALL) şi leucemia mieloidă acută (LMA) sunt cele mai frecvente. Cancerul cerebral şi alte tipuri de cancer ale sistemului nervos constituie o cincime din cazurile de cancer întâlnite în rândul copiilor. Deşi în ultimii 50 de ani progresele înregistrate în tratamentele cancerului la copii au fost enorme, aproximativ 25% dintre pacienţi mor din cauza acestei boli", se precizează în comunicatul de presă.

Conferinţă de conştientizare privind cancerul la cap şi gât organizată de Daciana Sârbu şi Coaliţia pacienţilor bolnavi de cancer

Din 2006 până în 2010, trei din 100.000 de copii au murit din cauza cancerului în Uniunea Europeană, dar în multe ţări din nordul şi vestul Europei mortalitatea în rândul copiilor este sub acest nivel.

"Statisticile sunt alarmante. Orice părinte ar trebui să ia în considerare încheierea unei asigurări private de sănătate cu acoperire internaţională, cel puţin pentru copilul său. Planurile oferite de noi pentru copii sau adolescenţi asigură acoperire oricând şi oriunde în lume, pentru orice problemă medicală, inclusiv cazurile grave de cancer, pornind de la o sumă anuală de 142 de euro", a declarat coordonatorul marketing şi PR MediHelp Internaţional, Alida Coman.

MediHelp Internaţional este cel mai important furnizor de asigurări private de sănătate din Europa Centrală şi de Est şi este prezent pe piaţa din România începând cu 1999.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!