Eugen Nicolăescu estimează că în următorii doi ani pot fi realizate 1.200 de operaţii pe cord la copii

on . . Accesări: 1443

eugen-nicolaescu-gireaza-un-infractor-la-cnas-86083-1 rsÎn următorii doi ani, în urma amenajării departamentului de Cardiochirurgie pediatrică al Spitalului de copii Marie Curie, vor putea fi realizate 1.200 de operaţii pe cord la copii, a declarat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

"În acest moment este a cincea operaţie în curs la Marie Curie, operaţie pe cord la copii până în cinci ani. Împreună cu dumneavoastră o să mergem să vedem, o să stăm de vorbă cu echipa medicală care a venit din Italia.

 

Mulţumesc pe această cale încă o dată Guvernului pentru că, atunci când am solicitat, s-au dat bani pentru realizarea acestui program de pregătire, pe care îl vom continua doi ani de zile. (...) Vom încerca în următorii doi ani să realizăm în România 1.200 de operaţii pe cord, faţă de 200 câte facem astăzi", a spus ministrul, în debutul şedinţei de Guvern.
La rândul său, premierul Victor Ponta a anunţat că în cursul după-amiezii va merge la Spitalul de copii Marie Curie împreună cu ministrul Sănătăţii.

"Împreună cu domnul ministrul Nicolăescu, după şedinţa de Guvern, o să mergem la Spitalul de copii Marie Curie. Înţeleg că un alt proiect important în sfârşit să realizează, domnule ministru, şi chiar mă bucur foarte tare. Ieri şi alaltăieri au fost primele operaţii. (...) Ştiu că urcam copiii în avioane şi îi duceam în străinătate, să îi operăm", a spus primul-ministru.
În altă ordine de idei, el a declarat că doreşte să discute cu Eugen Nicolăescu şi despre revendicările angajaţilor din sistemul sanitar care protestează pentru creşterea veniturilor pentru medicii rezidenţi.

"Mă mai informaţi cum merg negocierile cu medicii, pentru că realmente vreau să rămâneţi în dialog, să găsim tot ceea ce este omeneşte posibil să facem pentru revendicările medicilor", a precizat Ponta.

Chirurgii cardiologi italieni au operat luni şi marţi patru copii la Spitalul Marie Curie

O echipă de specialişti italieni de la clinica San Donato din Milano a început luni primele operaţii de chirurgie cardiacă pediatrică la Spitalul de copii Marie Curie, aceasta fiind prima misiune de acest tip din cadrul programului de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice iniţiat de Ministerul Sănătăţii, în colaborare cu clinica San Donato şi fundaţia Bambini Cardiopatici nel Mondo.

Activitatea chirurgicală din Departamentul de cardiochirurgie al Spitalului Marie Curie începe anul acesta cu misiuni medicale periodice şi va deveni tot mai susţinută în perioada următoare, urmând a fi complet funcţională cu specialiştii din România formaţi până la sfârşitul programului.

Eugen Nicolăescu: La Târgu Mureş se va înfiinţa un centru-pilot de pregătire în domeniul chirurgiei cardiace la copii

Departamentul de Cardiochirurgie pediatrică al Spitalului de copii Marie Curie a fost amenajat şi dotat în urma unei investiţii totale de aproximativ 4,2 milioane de euro, din care: aproximativ 1,5 milioane de euro din donaţii publice strânse de Asociaţia Inima Copiilor, aproximativ 2,3 milioane de euro oferiţi de Ministerul Sănătăţii pentru aparatura medicală, restul sumei provenind din alte donaţii şi sponsorizări către unitatea sanitară.

 

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!