Populaţia să respecte sfatul medicilor oftalmologi şi regulile de prevenire a conjunctivitei

on . . Accesări: 1711

conjunctivita rsMinisterul Sănătăţii recomandă populaţiei, având în vedere înmulţirea cazurilor de conjunctivită din ultima perioadă, să respecte sfatul medicilor oftalmologi şi regulile de prevenire a acestor afecţiuni.

Potrivit MS, pentru prevenirea conjunctivitei este bine să se respecte cu stricteţe regulile de igienă: spălatul cât mai des pe mâini cu săpun, pentru a preveni potenţiale infecţii la nivelul ochilor cu bacterii şi virusuri; să se evite folosirea produselor cosmetice în exces sau a celor expirate, care pot deveni extrem de periculoase; o atenţie sporită trebuie avută la contactul cu apa din piscină, ştranduri, lacuri, care pot fi surse de microorganisme infecţioase, precum bacterii, virusuri, paraziţi şi ciuperci.

Pătrunderea acestora în organism pot provoca o serie de infecţii, localizate cel mai frecvent la nivelul pielii, ochilor, urechilor şi tubului digestiv. Chiar şi în piscinele atent îngrijite există pericolul contactării anumitor infecţii, deoarece unii germeni sunt rezistenţi la produsele dezinfectante puse în apă.

Lentilele de contact trebuie să fie curăţate înainte şi după folosire pentru a nu rămâne bacterii ataşate de ele, iar în caz de mâncărime să se evite frecatul la ochi.

În momentul în care infecţia deja a apărut este indicat a se evita automedicaţia şi cel afectat trebuie să se adreseze unui cabinet medical.

CONJUNCTIVITA afectiune urbana.

În cazul în care cineva din familie are conjunctivită, nu trebuie folosite aceleaşi aşternuturi şi prosoape cu persoana respectivă, susţin medicii.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!