Crucea Roşie Română împlineşte joi 137 de ani de activitate umanitară

on . . Accesări: 3120

Voluntarii-Crucii-Rosii rsSocietatea Naţională de Cruce Roşie din România (SNCRR) aniversează joi 137 de ani de istorie şi activitate umanitară, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei.

Din 1876 până în prezent, Crucea Roşie Română şi-a respectat menirea de a reda speranţa şi a alina suferinţa semenilor. Ori de câte ori războiul, epidemiile sau dezastrele naturale au lovit ţara, Crucea Roşie Română s-a implicat pentru a face dovada că îşi merita statutul recunoscut la nivel naţional şi internaţional. În ultimii 5 ani, voluntarii şi angajaţii Crucii Roşii Române au acordat sprijin pentru peste 2 milioane de persoane aflate în dificultate.

"La 137 de ani de la înfiinţare, misiunea Crucii Roşii e mai actuală decât oricând. Luptăm împotriva sărăciei şi pentru alinarea suferinţei, pentru prevenirea şi intervenţia la dezastre, pentru sănătatea populaţiei şi drepturile omului. Le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de Crucea Roşie fie prin donaţii, fie prin voluntariat şi îi încurajez pe toţi ceilalţi să se alăture, să fie generoşi, împreună să fim Crucea Roşie!'', a declarat preşedintele Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană.

Crucea Roşie Română organizează de 1 iunie 'Banca de alimente pentru copii'.

Voluntarii Crucii Roşii au marcat 137 de ani de activitate umanitară prin activităţi specifice organizaţiei - demonstraţii publice de prim ajutor, acţiuni de prevenire a bolilor netransmisibile, măsurarea tensiunii arteriale şi testarea glicemiei, diverse acţiuni stradale pentru copii sau demonstraţii de intervenţie la dezastre.

În Bucureşti, Crucea Roşie Română organizează vineri, 5 iulie, în Parcul 'Lumea Copiilor' din sectorul 4, evenimentul 'Noapte albă pentru zile negre', o simulare de tabără de dezastre având ca obiectiv conştientizarea populaţiei cu privire la importanţa intervenţiei în caz de dezastre.

Crucea Roşie invită 100 de persoane să doarmă o noapte în corturile Crucii Roşii în aceleaşi condiţii în care dorm persoanele rămase fără locuinţă după un dezastru - cutremur, inundaţii.

Crucea Roşie lansează o aplicaţie de prim ajutor disponibilă pe iPhone.

Tabăra Crucii Roşii este deschisă pentru vizitatori în intervalul 15.00-21.00. Aceştia vor beneficia de ateliere de pregătire pentru intervenţii în situaţii de urgenţă, demonstraţii de prim ajutor şi de funcţionare a motopompelor de potabilizare a apei.
Pentru copii sunt organizate ateliere de prim ajutor, ateliere de creaţie şi jocuri cu premii. Fiecare vizitator va beneficia de un tur organizat al taberei şi la sfârşitul acestuia, cei care doresc vor putea face o donaţie pentru victimele dezastrelor naturale din România.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!