China foloseşte tehnologia spaţială pentru un nou tip de inimă artificială

on . . Accesări: 1897

 54388627 jex 1125103 de07-1 rsO oaie supravieţuieşte de mai bine de 60 de zile cu un nou tip de inimă artificială implantată, pe care cercetătorii chinezi au creat-o folosind tehnologia aerospaţială de vârf, transmite Xinhua.


La crearea acestei inimi artificiale au lucrat cercetători de la Academia chineză pentru tehnologia lansării de vehicule şi de la Spitalul internaţional de cardiologie TEDA din Tianjin (nord).

Oaia, denumită 'Tianjiu', 'se prezintă bine după ce a primit pompa de sânge, la 14 martie', a declarat Liu Xiaocheng, şeful spitalului.

Potrivit acestuia, cercetătorii au folosit suspensia magnetică şi paliere hidrodinamice - două exemple ale tehnologiei aerospaţiale - pentru a concepe şi produce un dispozitiv implantabil ventricular de a treia generaţie (VAD), o pompă mecanică folosită pentru a susţine funcţia cardiacă şi debitul sanguin la persoanele cu probleme cardiace.

Dispozitivul este primul de acest gen echipat cu o baterie şi un regulator. Experimentul pe oaie este similar unui implant clinic, au declarat specialiştii.

China a demarat cercetările pentru VAD la începutul anilor '80.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!