Nicolăescu i-a invitat pe sindicalişti să facă parte din grupul ce va lucra la definitivarea proiectului de reorganizare a sistemului

on . . Accesări: 1700

646x404EN rsMinistrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, i-a invitat pe sindicalişti să facă parte din grupul de lucru care se va constitui la nivelul MS şi care va lucra la definitivarea proiectului privind reorganizarea sistemului.


Demnitarul s-a întâlnit marţi cu reprezentanţii Federaţiei TESA, cu care a discutat pe marginea definitivării proiectului privind restructurarea organizatorică a unor componente din sistemul de sănătate.


Potrivit MS, în timpul discuţiilor ministrul Nicolăescu a prezentat liniile principale privind reorganizarea sistemului sanitar, subliniind necesitatea unei reforme în beneficiul pacientului român.


Ministrul Sănătăţii le-a prezentat sindicaliştilor informaţii privind modul de reorganizare a programelor de sănătate, necesitatea definitivării, cât mai urgent, a unui pachet de bază social, concomitent cu introducerea pachetului de asigurări private suplimentare.


De asemenea, s-a discutat despre intenţia Ministerului Sănătăţii de a introduce în sistem plata personalului în funcţie de performanţă şi competenţă.


Ministrul Nicolăescu a reafirmat că 2013 va reprezenta un an al schimbărilor fundamentale într-un sistem sanitar care are nevoie de o reformă profundă.

Află mai multe despre poziția Ministrului Sănătații față de reforma din sănătate.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!