Leucemia, vindecată cu celule stem din cordonul ombilical

on . . Accesări: 3529

cel-stem.jpgMedicii germani susţin că au vindecat complet, pentru prima dată, un caz de leucemie limfoblastică, cu ajutorul unui transplant de celule stem din cordonul ombilical al unei paciente care are acum vârsta de nouă ani. Anunţul a fost făcut de banca germană care stochează celule din cordoane ombilicale 'Vita 34', o firmă înfiinţată în 1997 de medicii din oraşul Leipzig, aflat în estul ţării. Potrivit specialiştilor din cadrul Vita 34, boala a fost diagnosticată când fetiţa avea vârsta de trei ani, şi - după ce a fost supusă procedurilor de chimioterapie, s-a demonstrat că singura posibilitate de supravieţuire consta într-un transplant cu celule stem.

'Speranţa de viaţă a pacientei era de numai trei luni, fără o terapie cu celule-stem', a explicat într-un comunicat doctorul Eberhard Lampeter, directorul medical al Vita 34, care a comentat faptul că unele celule canceroase ajunseseră deja la creier. Lampeter a mai spus că părinţii fetiţei au decis, în momentul naşterii acesteia, să-i conserve cordonul ombilical, din care au fost extrase celulele stem necesare pentru transplant.

Medicul a semnalat că au trecut 75 de luni de la intervenţie, iar 'acum putem vorbi cu certitudine de o vindecare'. Vita 34, cea mai veche şi mai mare bancă de conservare a cordoanelor ombilicale din Germania, a subliniat că până acum 75.000 de părinţi au apelat la serviciile sale. Lampeter a mai spus că 15 copii au putut fi trataţi până acum cu celule stem extrase din cordoanele ombilicale proprii.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!