Campanie pentru prevenţia bolilor de ficat

on . . Accesări: 3393

ficat.jpgTimp de o lună de zile, în perioada 20 iulie - 20 august, în cadrul campaniei 'M-a lovit la ficat, ce mă fac?', operatorul de servicii medicale Gral Medical susţine programul de prevenţie a bolilor de ficat, prin oferirea unui pachet de analize medicale cu reduceri de 50% din preţul standard. Totodată, fiecare pacient va beneficia de 25% reducere pentru orice altă investigaţie suplimentară recomandată de doctorul specialist. Cu rezultatul analizelor de laborator, pacienţii pot apela la specialistul Gral Medical pentru un diagnostic complet (interpretare rezultate, ecografie, sfaturi medicale etc).

'În fiecare an, trebuie să ne monitorizăm sănătatea cu ajutorul unor baterii de analize medicale, astfel încât să eliminăm din viaţa noastră 'surprizele neplăcute'. Această atenţie pe care o acordăm sănătăţii noastre are un caracter preventiv, deoarece are ca şi scop identificarea din timp a unor afecţiuni specifice vârstei, sezonului, factorului genetic', susţin specialiştii de la Gral Medical, într-un comunicat transmis Agerpres.

O atenţie deosebită trebuie acordată afecţiunilor ficatului, deoarece leziunile la nivelul acestui organ pot fi ireversibile. Deşi ficatul este singurul organ capabil de regenerare (celulele bolnave sunt înlocuite cu altele noi), el este supus unor agresiuni infecţioase (hepatite virale A, B, C, D, E) sau neinfecţioase (hepatitele cauzate de alcool, medicamente, obezitate) ducând la boli grave (hepatitele, ciroza, litiaza biliară, cancerul hepatic, boala Wilson, etc).

Conform unui articol publicat de European Centre for Disease Control and Prevention (ECDC), România ocupă locurile fruntaşe, în Europa, în privinţa incidenţei acestor afecţiuni cu peste 6% din populaţia activă.
'Infecţia cronică cu virusul hepatitei B şi C reprezintă o problemă de sănătate publică în întreaga lume, frecvenţa reală a acestor infecţii hepatice fiind mult mai mare decât vârful icebergului cunoscut. Deşi cele două virusuri sunt diferite ca mod de acţiune şi tratament, ambele duc la dezvoltarea bolilor hepatice cronice (hepatite cronice) cu progresia acestora rapidă, în lipsa tratamentului, spre ciroză hepatică şi cu creşterea riscului de grefare a unui cancer hepatic (hepatocarcinom) fie pe hepatită cronică, fie pe ciroză', a declarat dr. Dana Bucur, medic specialist gastroenterologie la Clinica de Diagnostic Gral Medical, conform comunicatului de presă.

Specialiştii spun că pacienţii cirotici fără virusuri sau cu virus C trebuie să se vaccineze contra virusului B, orice agresiune în plus a ficatului ducând la evoluţia mai accelerată spre complicaţii majore (hemoragie digestivă, cancer). În ceea ce priveşte hepatita C, chiar dacă o bună perioadă de timp nu determină simptome, trebuie tratată cu maximă seriozitate datorită rezistenţei la tratament şi a evoluţiei la boli grave (ciroză şi cancer hepatic).

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!