Corsete profesioniste pentru problemele coloanei vertebrale

on . . Accesări: 5093

coloana1.jpgScolioza este una dintre cele mai frecvente afecţiuni ale coloanei vertebrale. Scolioza reprezintă o deformare (curbare) a coloanei vertebrale în zona toracică, lombară sau toraco-lombară, cu evoluţie progresivă, ce poate genera tulburări morfofuncţionale grave. Nediagnosticată şi netratată la timp, scolioza poate duce la modificări ireversibile ale coloanei vertebrale, care pot fi soluţionate doar prin intervenţie chirurgicală. 'Ortezele pentru coloana vertebrală sunt indicate pentru afecţiunile congenitale sau dobândite ale coloanei vertebrale. Dintre acestea, cea mai importantă şi cea mai frecventă afecţiune este scolioza.Scolioza necesită în cadrul tratamentului ei ortezare cu corset. Există mai multe tipuri de corsete, pentru fiecare tip de scolioză în parte', a declarat dr. Alexandru Ulici, medic primar ortopedie pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Grigore Alexandrescu' din Bucureşti.

Rolul corsetelor de susţinere este de a menţine coloana vertebrală într-o anumită poziţie. Practic, aceste corsete asigură contenţia şi detensionarea structurilor coloanei vertebrale, greutatea ce apasă la nivelul coloanei vertebrale fiind preluată de crestele iliace. Utilizarea corsetelor de susţinere este indicată în afecţiuni precum herniile discale, osteoporoza, sechele de fractură, metastaze osoase, tuberculoză localizată la nivel osos.

Cea de-a doua categorie, corsetele de corecţie reprezintă o metodă importantă de tratament a deviaţiilor coloanei vertebrale ce apar la copii şi adolescenţi. Utilizarea unui corset de corecţie poate să înlocuiască în unele situaţii tratamentul printr-o intervenţie chirurgicală. Folosirea unui corset de corecţie trebuie întodeauna asociată cu tratamentul prin kinetoterapie. /Agerpres/

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!