Ministerul Sănătăţii a stabilit criteriile de selecţie pentru a doua specialitate

on . . Accesări: 6782

  Ministerul Sănătăţii a stabilit criteriile de selecţie pentru inscrierea la programul de pregătire în vederea obţinerii celei de-a doua specialităţi înrudite, fără concurs de rezidenţiat.

  Pentru specialitatea Medicina Muncii, criteriile de selecţie sunt: încadrarea în întreprinderi ca medic specialist (primar) medicina de familie cu competenţa în medicina de întreprindere; criteriile de necesitate ce vor fi stabilite prin analiza de către direcţia de sănătate publică şi colegiul medicilor judeţean; precum şi vechimea ca medic de întreprindere.
 
Pentru celelalte specialităţi, se vor aplica următoarele criterii de selecţie: criteriile de necesitate ce vor fi stabilite prin  analiza de către direcţia de sănătate publică şi colegiul medicilor judeţean; încadrarea în secţie/compartiment cu profil în cea de a doua specialitate; vechime în specialitate.
 
Actele necesare înscrierii şi perioada depunerii dosarelor trebuie să  cuprindă: propunerea  unităţii sanitare publice sau private în care este încadrat solicitantul cu avizul de plecare  la programul de pregătire, precizând specialitatea şi centrul universitar medical. Unităţile sanitare publice vor preciza în adresa modul de încadrare şi retribuire pe această perioadă, cu respectarea prevederilor Legii nr.53/2003. În cazul în care unitatea sanitară publică suportă taxele de pregătire în cea de-a doua specialitate, medicul va prezenta copia actului adiţional la contractul de muncă prin care se obligă că cea de-a doua specialitate să o practice în unitatea sanitară respectivă o perioadă de minim trei ani, precum şi faptul că a luat la cunoştinţă că practicarea celei de a doua specialităţi nu atrage după sine schimbarea postului obţinut prin concurs.
 
Medicii neîncadraţi vor depune cereri in nume propriu, cu precizarea specialităţii şi a centrului universitar. Candidaţii vor depune dosarele  la Ministerul Sănătăţii în perioada 1-21 martie 2005 inclusiv, în zilele de lucru, în intervalul orar 11.00-14.00  sau pot transmite prin poştă cu confirmare de primire.
Listele candidaţilor înscrişi vor fi  publicate pe site-ul  Centrului Naţional de Perfecţionare Postuniversitară a Medicilor, Farmaciştilor, Altui Personal cu Studii Superioare şi Asistenţilor Medicali, la adresa www.perfmed.ro
 
Pentru a fi luate în considerare, cererile de înscriere la programul de pregătire în cea de-a doua specialitate transmise până acum la Ministerul Sănătăţii trebuie actualizate şi completate conform precizărilor de mai sus.
 
În luna ianuarie a.c., ministrul Sănătăţii, prof. dr. Mircea Cinteză, a semnat ordinul privind stabilirea cuantumului taxei pentru efectuarea stagiului de pregătire în vederea obţinerii celei de-a doua specialităţi înrudite, fără susţinerea unui nou concurs de rezidenţiat. Conform noului act normativ, taxele care trebuie plătite anual pentru a obţine a doua specialitate au fost reduse la valori cuprinse între 200 şi 300 de euro, faţă de 2000-3000 de euro cum erau până acum. (Rompres)

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!