Două pătrăţele de ciocolată amăruie pe zi scad tensiunea

on . . Accesări: 2763

Consumul zilnic a două pătrăţele de ciocolată neagră, amăruie, echivalentul a 30 de calorii, este suficient pentru a reduce tensiunea arterială fără a ne îngrăşa, potrivit unui studiu german dat publicităţii în Statele Unite ale Americii. Se ştia deja că 100 de grame consumate zilnic dintr-un aliment care conţine ciocolată poate face să ne scadă tensiunea; medicina nu cunoştea, însă, efectele unor cantităţi mici de ciocolată neagră, bogată în cacao şi cu un conţinut redus de zahăr şi materii grase, explică un doctor din cadrul Spitalului Universitar din Köln.
 Testul clinic a fost realizat pe 44 de adulţi cu vârste cuprinse între 56 şi 73 de ani - 24 de femei şi 20 de bărbaţi -, în intervalul ianuarie 2005-decembrie 2006, care sufereau de prehipertensiune sau de hipertensiune arterială. La finalul perioadei, cercetătorii au constatat că persoanele care consumaseră ciocolata neagră au înregistrat o scădere medie a tensiunii, dar nu şi o modificare a greutăţii corporale şi a concentraţiei de lipide şi de glucoză în sânge./Rompres/

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!