Tulcea: Un sfert din persoanele testate de Ziua Mondială a Sănătății au probleme medicale

on . . Accesări: 1946

 

 

 

Președintele filialei teritoriale a Societății Naționale de Cruce Roșie (SNCR), Dumitru Vâlcu, a declarat că joi, 7 aprilie, de Ziua Mondială a Sănătății, aproape un sfert din cele peste 200 de persoane care s-au prezentat la cortul Crucii Roșii din municipiul Tulcea pentru a-și măsura glicemia și tensiunea, au fost depistate cu probleme medicale, informează AGERPRES.

'Diabetul este o problemă care afectează un număr tot mai mare de persoane. (...)

Au fost peste 200 de persoane care au așteptat la rând pentru a-și măsura glicemia și tensiunea, iar cu această ocazie s-au descoperit 30 de tulceni hipertensivi și 25 cu glicemia peste 1,70. Li s-au făcut recomandările medicale de rigoare și urmează să se prezinte la medicii de familie pentru analize suplimentare și prescripții medicale', a declarat pentru AGERPRES Dumitru Vâlcu.

 

Acțiunea de testare a glicemiei și a tensiunii a fost organizată de filiala teritorială a SNCR, Direcția de Sănătate Publică (DSP) și Direcția de Asistență și Protecție Socială a Primăriei municipiului Tulcea cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății.

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!