România ar putea intra în Cartea Recordurilor pentru organizarea celui mai mare curs de resuscitare

on . . Accesări: 1684

 

 

 

Asociația Societatea de Salvare București și Serviciul de Ambulanță București-Ilfov (SABIF) vor organiza în luna mai, pe Arena Națională, un curs de resuscitare, care se încearcă a fi cel mai mare din lume, cu un număr de cel puțin 11.900 de participanți, informează AGERPRES.

 

"Dacă nu o să fie 12.000 (de oameni — n.r.) și o să fie 11.800, chiar dacă nu va fi record Guinness, pentru noi va fi un record, iar pentru București va fi un avantaj. Numărul minim de participanți ca să poată fi stabilit un record este de 11.900.

Noi nu urmărim în primul rând recordul, urmărim să educăm cât mai mulți oameni în domeniul resuscitării", a declarat miercuri, într-o conferință de presă, președintele Asociației Societatea de Salvare București, Cristian Grasu.

 

Precedentul record a fost stabilit pe 17 septembrie 2013, în Germania, unde 11.840 de cursanți au învățat simultan procedurile de resuscitare.

 

Potrivit lui Cristian Grasu, evenimentul de la București va avea loc în contextul împlinirii a 110 ani de la înființarea Ambulanței.

"Serviciul de Ambulanță București-Ilfov este Societatea de Salvare din București din 1906. Societatea de Salvare din București a fost prima salvare din statul român și a fost înființată pe 28 iulie 1906", a precizat Cristian Grasu.

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!