IUBCvT Târgu Mureș a reușit a șasea operație de transplant de cord din acest an

on . . Accesări: 2099

 

 

 

A fost realizat al șaselea transplant de cord de la începutul acestui an la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant (IUBCvT) Târgu Mureș, singurul centru de profil din România care a făcut astfel de intervenții în 2016, informează AGERPRES.

Doctorul Horațiu Suciu, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din IUBCvT Târgu Mureș, a declarat presei că ultimul transplant, finalizat cu succes în noaptea de marți spre miercuri, a fost efectuat unui pacient în vârstă de 48 de ani din Timișoara, aflat în evidența clinicii de mai bine de un an cu o boală ischemică a inimii, care a ajuns într-un stadiu avansat de insuficiență cardiacă.

 

'Boala îi punea viața în pericol în mod real, dânsul având implantat și un defibrilator ca și o punte către transplant. Intervenția a decurs foarte bine, am beneficiat de un cord forate bun de la un donator în vârstă de 39 de ani din Oradea. Prelevarea cordului la Oradea a început marți, de la ora 14,00 (...) Cordul a ajuns pe calea aerului, cu elicopterul, la Târgu Mureș, în jurul orei 19,00. Intervenția a decurs fără incidente, suntem mulțumiți de rezultat și anticipăm o evoluție foarte bună pentru un pacient care era — așa cum erau toți cei care au beneficiat de transplant — la capătul resurselor biologice și terapeutice. Este practic al șaselea transplant în acest an, este o cifră îmbucurătoare pentru că avem 35-36 de pacienți înscriși pe lista de urgență (pentru transplant, n.r.), lista este în permanentă creștere și ne bucurăm că putem oferi cât mai multor pacienți această posibilitate modernă de tratament', a afirmat dr. Suciu, care a mai adăugat că pacienții în stare critică rezistă pe lista de așteptare un an, un an și jumătate.

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!