Tulcea: Primul punct de prim-ajutor SMURD din Delta Dunării

on . . Accesări: 1224

 

 

 

Marți, 22 martie, a fost inaugurat de către secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Raed Arafat la Crișan, primul punct de prim-ajutor SMURD pentru comunitățile izolate din Delta Dunării, informează AGERPRES.

Zonele izolate din Deltă vor beneficia de un sprijin mult mai rapid. Ambarcațiunea SMURD achiziționată cu sprijinul de 2% acordat de populație va rămâne la Crișan și va colabora cu Serviciul Județean de Ambulanță, dar și cu elicopterul SMURD.

Pentru Deltă, este un pas înainte', a declarat, la Crișan, secretarul de stat Raed Arafat. 

În momentul de față, Fundația pentru SMURD derulează cu sprijinul autorităților naționale și locale mai multe proiecte, unul dintre acestea vizând fluidizarea circulației pentru autovehiculele SMURD în Târgu Mureș.

În ceea ce privește achiziționarea unui hovercraft pentru Delta Dunării, reprezentantul MAI a afirmat că acest proiect inițiat în urmă cu aproape trei ani s-a dovedit ineficient. 'Nu am fost mulțumiți de proiectul respectiv. Suntem în discuții pentru găsirea unor soluții cât mai bune pentru a putea intra pe canalele din Deltă și sper ca până la finele anului această soluție să fie pusă în practică', a mai spus Raed Arafat.

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

Sursa foto: mures.comisarul.ro 

 

 

 

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!