Paracetamolul este ineficient împotriva osteoartritei (studiu)

on . . Accesări: 1613

 

 

 

Potrivit unui studiu publicat în revista medicală 'The Lancet', paracetamolul, prescris pe scară largă persoanelor cu osteoartrită, nu permite calmarea eficientă a durerilor sau îmbunătățirea capacităților fizice, informează AGERPRES. 

Studiul, ce a constat în monitorizarea a 22 de tratamente ce au combinat diferite doze de paracetamol și șapte medicamente anti-inflamatoare, a arătat că paracetamolul nu prezintă "eficacitate semnificativă clinic", chiar dacă acesta este "puțin mai bun decât un placebo".

 

 

Osteoartrita este o boală inflamatorie care provoacă durere, inflamații, rigiditate și pierderea funcției articulare. Aceasta afectează aproape 10% dintre bărbați și 18% dintre femeile de peste 60 de ani.

 

Cel mai eficient medicament împotriva durerii asociate osteoartritei s-a dovedit a fi diclofenacul antiinflamator ('Voltarene' comercializat de Novartis și medicamentele generice cu această formulă) într-o doză de 150 mg/zi, față de alte medicamente antiinflamatoare cum ar fi ibuprofen, naproxen sau celecoxib.

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!