Daciana Sârbu: Trecem printr-o criză legată de obezitate, mai ales în rândul copiilor

on . . Accesări: 2214

 

 

 

Europarlamentarul social-democrat Daciana Sârbu, sub egida grupului S&D a declarat că este necesară modificarea legislației europene în materie de nutriție, dat fiind faptul că rata obezității mondiale în rândul copiilor, precum și a adulților este în creștere, informează trimisul special al AGERPRES, Cătălina Matei. 

"Trecem printr-o criză legată de obezitate, mai ales în rândul copiilor, și cred că este nevoie de măsuri urgente. La nivelul Comisiei Europene până acum nu a existat un program coerent și s-au făcut, sigur, pași, dar foarte mici în sensul acesta.

 

Un impact pozitiv l-a avut programul 'Fructele în școli', care a fost un început. Am crezut că vor urma și alte măsuri. Principala problemă care cred că trebuie rezolvată este cea a marketingului — reclamele în timpul emisiunilor pentru copii la mâncare nesănătoasă, apoi educația nutrițională, apoi nivelul zahărului din alimentele procesate, al grăsimilor nesănătoase. Din partea PE există o colaborare foarte bună între grupuri, între membrii comisiei de sănătate și sper să avem ceva rezultate în curând", a subliniat Daciana Sârbu, la evenimentul care a reunit numeroși specialiști în domeniul nutriției. 

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!