Dr. Adrian Crăciun: Rata copiilor născuți prematur în România este de 11%

on . . Accesări: 1863

 

 

 

Medicul Adrian Crăciun, șeful secției nou-născuți de la Spitalul Cantacuzino a declarat că rata copiilor născuți prematur anul trecut în România a fost de 11%, de trei ori mai mare decât media țării, informează AGERPRES.

"Rata copiilor născuți prematur din Spitalul Cantacuzino este, din păcate, de trei ori mai mare decât media țării. Anul trecut a fost de 33% iar rata în România este de 11%. Noi, fiind un centru de terapie intensivă de nivel trei, primim foarte mulți copii și din afară.

Au fost anul trecut nu mai puțin de 30 de copii transferați în unitatea noastră. Nu mai vorbim de nouă născuți veniți prin transfer in utero, adică în burtica mamei", a afirmat medicul la Spitalul Cantacuzino.

El a explicat că orice femeie poate să nască prematur și niciun medic nu poate să garanteze că sarcina poate fi dusă la bun sfârșit.

Medicul a atenționat că aproximativ jumătate dintre femeile care nasc prematur nu au fost niciodată la doctor în timpul sarcinii.

Alte cauze ale nașterilor premature sunt infecțiile intramiotice la mamă, care declanșează ruperea prematură de membrană și, implicit, nașterea prematură, vârsta prea mare sau vârsta mică a mamei.

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!