Dieta, activitățile fizice și alăptarea copilului ajută mămicile să slăbească

on . . Accesări: 1261

 

 

 

Potrivit celor mai bune studii despre slăbire, există trei factori importanți care contribuie la pierderea surplusului de kilograme de după sarcină și anume kilogramele depuse în timpul sarcinii, dieta și activitățile fizice și alăptarea copilului, informează AGERPRES.

Aproximativ 25% dintre femeile care au născut păstrează cel puțin 5 kilograme în plus pe perioada următorului an, iar în medie femeile care tocmai au născut păstrează 1 — 2 kilograme, conform lui Kathleen Rasmussen, profesor specialist în nutriția mamei și a copilului de la Universitatea americană Cornell, informează Live Science.

 

Aceste kilograme în plus nu înseamnă mult în sine, dar dacă femeia rămâne din nou însărcinată sau dacă duce un stil de viață mai puțin sănătos și este expusă la stres, kilogramele se pot aduna și pot avea efecte negative asupra sănătății, crescând riscul apariției unor afecțiuni cronice cum sunt maladiile cardiace sau diabetul. În plus, intrarea într-o nouă perioadă de sarcină în timp ce mămica este deja supraponderală după ultima sarcină poate afecta negativ sănătatea fătului care poate fi hipertensiv sau se poate îmbolnăvi de diabet gestațional.

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!