COPAC: Unii dintre pacienții cronici nu își mai găsesc tratament

on . . Accesări: 1384

 

 

 

Unii dintre pacienții cronici nu își mai găsesc tratamentul sau le ajunge cu întârziere a atras atenția Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice, informează AGERPRES. 

"COPAC va derula în perioada următoare campania "STOP dispariției medicamentelor din România!", ce își propune să aducă în atenția autorităților și opiniei publice tot mai multe cazuri de pacienți care nu au tratament și să facă toate demersurile pentru a rezolva problema accesului la tratament cu care se confruntă pacienții din România", a afirmat, într-o conferință de presă, președintele organizației, Radu Gănescu.

 

El susține că mulți dintre pacienți sunt în pericol să își piardă viața din cauza lipsei tratamentului.

Radu Gănescu a solicitat autorităților să analizeze cauzele acestei situații și să modifice mecanismele de punere pe piață a medicamentelor astfel încât acestea să nu mai lipsească.

"Dacă vom continua în acest ritm, mulți dintre noi nu vor mai apuca să vadă primăvara lui 2017. Această problemă a lipsei medicamentelor nu o întâmpină numai pacienții cronici. Mulți dintre acești pacienți sunt în pericol de a-și pierde viața din cauza lipsei tratamentului", a spus Gănescu.

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!