Alba: Un spațiu inedit de relaxare pentru pacienții viitoarei secții de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență

on . . Accesări: 1461

 

 

 

În această vară, în cadrul Spitalului Județean (SJU) Alba Iulia, urnează să se fie demarate lucrările de ridicare a clădirii ce urmează să adăpostească Secția de Psihiatrie, care va dispune și de un spațiu inedit de relaxare în aer liber pentru pacienți, amplasat pe terasa clădirii, informează AGERPRES.

Managerul SJU Alba Iulia, Nicoleta Coșarcă, a explicat, marți, într-o conferință de presă, că, pentru a intra în posesia autorizației ce va fi eliberată de către Direcția de Sănătate Publică, secția de Psihiatrie trebuie să dispună obligatoriu de o 'zonă verde' în care pacienții să poată ieși să se relaxeze.

Ea a menționat că alegerea părții superioare a clădirii pentru a amenaja zona verde a fost 'singura soluție' avută la dispoziție, pentru că doar astfel se putea asigura suprafața obligatorie de 25 de metri pătrați ca spațiu de relaxare în aer liber.

Astfel, pe terasă, care va dispune cel mai probabil de un covor artificial de iarbă, vor fi amplasate bănci și jardiniere, unde pacienții secției de Psihiatrie se vor putea relaxa. Aceștia vor putea ieși și în curtea interioară a spitalului.

Clădirea care va găzdui secția de Psihiatrie va fi construită în curtea spitalului, pe locul unor magazii și ateliere care vor fi demolate, astfel că spațiul avut la dispoziție nu a fost unul prea generos.

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!