Iași: Medici români și americani operează gratuit persoane cu diferite forme de cancer

on . . Accesări: 1521

 

 

 

Până în data de 12 februarie, 14 persoane cu forme diferite de cancer, formațiuni tumorale sau malformații faciale beneficiază de intervenții cranio-faciale efectuate de o echipă de medici americani și ieșeni, informează AGERPRES.

 

Prof. dr. Dragoș Pieptu, medic primar chirurgie plastică, reconstructivă și estetică, a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă, că cei 14 bolnavi vor beneficia de 30 de proceduri chirugicale, unii dintre aceștia fiind supuși chiar și la trei operații pe parcursul unei singure zile.

 

 

"Operațiile de chirurgie cranio-facială au loc în prima săptămână. Pentru fiecare din ultimii cinci pacienți a fost rezervată câte o zi întreagă din săptămâna a doua. Intervențiile vor fi complexe și vor necesita echipe mari, cu participarea a doi chirurgi americani și patru români. Sunt pacienți care vor beneficia și de trei operații în aceeași zi", a explicat Dragoș Pieptu.

 

Pacienții au între 6 și 35 de ani.

La rândul său, Gabriel Dimofte, directorul medical al Institutului Regional de Oncologie Iași, a declarat că nouă dintre pacienții care vor fi operați în aceste zile la Iași de echipa de medici americani și ieșeni au malformații cranio-faciale de diferite tipuri, alți patru au nevoie de reconstrucție de sân, iar unul are sechele postcombustionale complexe peste care s-a dezvoltat o tumoră gravă.

 

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!