Dr. Victor Zota: România va fi membră a unei platforme de transplant privind marile urgențe

on . . Accesări: 1535

 

 

 

Spitalul Fundeni va deveni în câteva luni partener al unei platforme de transplant, prin intermediul căreia se pot asigura organe în cazul marilor urgențe, a declarat coordonatorul Programului național de transplant, dr. Victor Zota, informează AGERPRES.

O să fim membrii unei platforme italienești care își propune să rezolve pentru toată Europa de est marile urgențe — copiii, pacienții hiperimunizați, rejecturile hiperacute. (...) Pe platformă vom fi activi probabil în două — trei luni.

(...) La începutul lunii februarie (...) se dă în folosință totală acest portal. (...) Există această platformă nou creată, pe baza unui proiect european în care Spitalul Fundeni este partener — se încheie acum proiectul — în care dacă ai o mare urgență pui cererea pe această platformă. De exemplu: Am nevoie de un ficat și în același timp țările care sunt membre — sunt vreo zece sau 12 țări — oferă organele care nu pot fi folosite în sistemul intern de transplant", a declarat Victor Zota, într-o conferință de presă.

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!