Consumul în cantitate mare de cartofi înaintea unei sarcini poate duce la diabet gestațional (studiu)

on . . Accesări: 1640

 

 

 

Potrivit unui studiu publicat într-un jurnal medical britanic, consumul mare de cartofi de către femeile însărcinate, ar putea duce la riscul crescut de a dezvolta diabet în timpul sarcinii, informează AGERPRES.

 

Diabetul de sarcină (gestațional) apare la femeile gravide spre sfârșitul celui de-al doilea trimestru de sarcină și trebuie ținut sub monitorizare și tratat, deoarece comportă un risc atât pentru mamă cât și pentru copil.

 

 

Cartofii sunt unul dintre cele mai populare produse alimentare din lume, iar utilizarea lor este încurajată în numeroase țări, deși unele studii estimează că aceștia pot avea un efect negativ asupra nivelului de zahăr din sânge, din cauza conținutului lor ridicat de amidon.

 

Cu toate acestea, impactul consumului de cartofi asupra sarcinii a rămas neclar. Acesta este motivul pentru care un grup de cercetători americani a monitorizat 15.000 de femei care au rămas gravide în perioada 1991-2001, fără ca niciuna dintre aceste femei să fie bolnavă de diabet înainte de a rămâne însărcinată.

 

Rezultatele studiului au indicat că dintre cele 21.000 sarcini înregistrate, 854 au fost însoțite de diabet gestațional.

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!