Cauze ale senzației de oboseală după o noapte de somn îndelungat

on . . Accesări: 1244

 

 

 

Revista Madame.lefigaro.fr prezintă o analiză a cauzelor care duc la o stare de oboseală și lipsă de energie, în ciuda unui somn de noapte de zece ore, precum și soluții care furnizează o stare de bine a organismului, informează AGERPRES.

 

Starea de oboseală apare de obicei sâmbătă dimineață, după un somn de zece ore, când unele persoane se trezesc la 11h30 cu ochii umflați, fără energie și amețiți ca după o cină cu băuturi alcoolice din abundență.

Este absolut normal ca dimineața să fie nevoie de ceva timp înaintea activității zilnice. "Este ceea ce se numește inerția somnului, perioada de tranziție între somn și starea de veghe. Corpul are nevoie de circa 30 de minute pentru a putea funcționa din nou", afirmă Jacques Taillard, cercetător la Universitatea din Bordeaux.

5 mituri despre somn

Se întâmplă în schimb ca unii să se trezească după nouă ore de somn complet dezorientați. Se vorbește în acest caz de beția somnului sau "sleep drunkeness", potrivit oamenilor de știință anglofoni. "Acest comportament ține de o patologie rară — hipersomnia idiopatică—, care vizează doar 1% din populație și ale cărei cauze nu sunt explicate deocamdată", adaugă cercetătorul.

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!