Studiu: Un hormon poate susține funcția imunitară a organismului prelungind durata de viață

on . . Accesări: 1167

 

 

 

Potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători americani, ar exista un hormon produs de celule specializate din glanda timus, care protejează împotriva pierderii funcției imune ce se realizează pe măsură ce se înaintează în vârstă și care ar extinde durata de viață a șoarecilor cu 40%, informează AGERPRES.

Concluziile studiului au implicații viitoare pentru îmbunătățirea funcției imune la vârstnici, pentru combaterea obezității și a unor boli cum ar fi cancerul și diabetul de tip 2.

 

 

Când funcționează în mod normal, timusul produce celule T (sau limfocite T) noi pentru sistemul imunitar, însă odată cu înaintarea în vârstă, timusul devine gras și își pierde capacitatea de a produce noi celule T. Această pierdere a producerii de noi celule T în organism este cauza unui risc crescut de infecții și de anumite tipuri de cancer la vârstnici.

 

Condus de Vishwa Deep Dixit, profesor de medicină comparativă și imunobiologie la Yale School of Medicine, cercetătorii au studiat șoareci transgenici cu niveluri ridicate sau reduse ale unui hormon al prelungirii duratei de viață numit FGF21.

 

Ei au descoperit că prin creșterea nivelului de FGF21 la șoarecii bătrâni a fost protejat timusul de degenerescența grasă legată de vârstă și a crescut capacitatea timusului de a produce noi celulele T, în timp ce deficitul de FGF21 a accelerat degenerarea timusului la acești șoareci vârstnici.

Continuarea o puteti citi pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!