Riscul de mortalitate legat de obezitate este subestimat

on . . Accesări: 1664

 

 

 

Potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători americani, riscul de mortalitate legat de obezitate este subestimat în cele mai multe studii, acestea bazându-se pe o singură măsurare a indicelui de masă corporală și nu pe variațiile de greutate pe perioade mai lungi, informează AGERPRES.

Studiile care nu fac distincție între oamenii care nu au depășit greutatea normală și cei care erau obezi sau supraponderali înainte de a pierde în greutate sunt înșelătoare, deoarece ignoră efectele de durată asupra sănătății ale unui exces de greutate.

 

În plus, pierderea în greutate este adesea rezultatul unei boli, menționează cercetătorii al căror studiu a apărut în ediția online a Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).

Obezitatea poate scurta viaţa cu 8 ani

Riscurile legate de obezitate au fost nerelevate în cercetările anterioare, deoarece majoritatea studiilor țineau seama de greutatea luată o singură dată, spune Andrew Stokes, profesor asistent de sănătate publică la Universitatea din Boston, unul dintre autorii studiului.

 

"Simplul fapt de a încorpora datele legate de greutate de-a lungul timpului clarifică riscurile obezității și arată că acestea sunt mult mai mari decât se estimase până acum", a adăugat el.

 

Odată luate în considerare, efectele nefaste ale excesului de greutate asupra sănătății cresc foarte mult în comparație cu o persoană care nu a avut fluctuații în greutate. În plus, actuala cercetare nu a constatat nici un efect protector al excesului de greutate, contrar a ceea ce sugeraseră cercetări anterioare.

 

Actuala echipă de cercetători a descoperit că riscul de mortalitate al celor care au avut o greutate normală la momentul studiului, dar au fost obezi sau cu exces ponderal în trecut, a fost cu 27% mai mare decât al celor fără fluctuații în greutate.

 

Continuarea o puteti citi pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!