Vaslui: Consiliul Judeţean lansează concursul 'Sănătate din fructe şi legume'

on . . Accesări: 2321

 

 

 

Un nou concurs judeţean denumit "Sănătate din fructe şi legume" va fi lansat de consiliul Judeţean Vaslui în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean. 

Potrivit legii, 10% din fondurile destinate acţiunii de distribuire a merelor pentru elevi pot fi alocate pentru măsuri adiacente de promovare a consumului de fructe şi legume. 

 

"Este vorba despre acţiuni care să conştientizeze copiii cu privire la importanţa consumului de fructe şi legume proaspete, cum ar vizite la ferme de fructe şi legume, concursuri, simpozioane.

Consiliul Judeţean în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui a considerat oportună organizarea unei acţiuni mai ample, la care să poată participa toate unităţile şcolare din judeţ. Este vorba despre un concurs la care toţi elevii pot trimite lucrări pe tema încurajării consumului de fructe şi legume. Din păcate, se constată că mulţi dintre copii renunţă la alimentele sănătoase şi preferă alt gen de produse, care nu sunt indicate şi care în timp pot duce la anumite afecţiuni medicale. De aceea, copiii trebuie să înţeleagă de la vârste fragede că au nevoie de fructe şi legume, că trebuie să adopte un stil de viaţă sănătos", a declarat Valeriu Caragaţă, administratorul judeţului Vaslui. 

10 paşi pentru o alimentaţie sănătoasă

Concursul va avea patru secţiuni: creaţii artistico-plastice, creaţii literare, logo-uri sau sloganuri şi prezentări powerpoint pe tema impusă. Toate lucrările înscrise în concurs vor primi premii de participare ce vor consta în rechizite şcolare. Primele cele mai bune lucrări la nivel judeţean pe toate cele patru secţiuni vor fi recompensate cu premii speciale ce vor consta în rechizite şcolare şi materiale didactice.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!