Un medic ieşean în boardul Societăţii Balcanice de Stomatologie

on . . Accesări: 2165

 

 

 

Vicepreşedinte al Societăţii Balcanice de Stomatologie a fost numită prof. dr. Norina Consuela Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară a Universităţii de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" din Iaşi.

"Sunt onorată că am fost aleasă în board-ul Societăţii Balcanice de Stomatologie (BaSS). Pentru mine este o onoare să pot adăuga un titlu palmaresului meu.

Pe lângă acest titlu pot avea o mobilitate mai justificată în întâlniri ale boardului, în abordarea şi adoptarea unor decizii foarte importante şi utile tuturor practicilor pe care noi le avem şi, ajungând la un numitor comun, privind deciziile proiectelor pe care le declanşează în spaţiul şi aria balcanică. Asta înseamnă capacitarea tuturor ţărilor respective în activitatea unui proiect de largă amploare. Sigur, mobilităţi pe linie de învăţământ, cercetări comune, vor fi compatibilizări curriculare sunt motive în plus care mă pot justifica să mă bucur de această nominalizare. Din boardul BaSS fac parte Grecia, Turcia şi Serbia, Bulgaria fiind cea care deţine în prezent preşedinţia", a declarat luni pentru AGERPRES prof.univ.dr. Norina Consuela Forna. 

Numirea profesorului ieşean în funcţia de vicepreşedinte al BaSS a fost făcută în cadrul celei de-a XX-a ediţii a Congresului Balcanic de Stomatologie, o ediţie jubiliară care onorează România, dar şi Balcanii, prin aniversarea afilierii Societăţii Balcanice de Stomatologie la World Dental Federation, şi, implicit, a tuturor membrilor ei în aceasta importanta asociaţie internaţională.  

La manifestarea ştiinţifică au fost prezenţi peste 1.000 de participanţi din ţări precum România, Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Cipru, Macedonia, Grecia, Muntenegru, Serbia, Turcia şi România, dar şi din Anglia, SUA, Coreea de Sud, Franţa, Germania, Italia, Turkmenistan, Azerbaidjan, Republica Moldova. 

În cadrul celei de-a XX-a ediţii a Congresului Balcanic de Stomatologie au fost organizate peste 50 de conferinţe şi postere, precum şi peste 600 de prezentări ale specialiştilor, întâlnirea decanilor facultăţilor de medicină dentară din România şi din Balcani. De asemenea, au fost organizate seminarii, mese rotunde pe probleme de implantologie, management, precum şi expoziţii de echipamente medicale şi produse stomatologice. 

La congres a fost stabilit un parteneriat între Asociaţia Societatea Română de Reabilitare Orală privind susţinerea dezvoltării antreprenoriale, dar şi profesionale a medicilor stomatologi din România. Iniţiativa, care aparţine preşedintelui congresului, prof.univ. dr. Norina Consuela Forna, vine în sprijinul medicilor stomatologi privind accesarea fondurilor pentru dotarea cabinetelor medicale.

Sursa foto: moldova24.ro

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!