Autoteste pentru depistarea rapidă a HIV au fost puse în vanzare în Marea Britanie

on . . Accesări: 1934

 

 

 

Au fost puse în vânzare în Marea Britanie autoteste ce permit depistarea în câteva minute şi fără supraveghere medicală a unei eventuale infecţii cu HIV, însă orice rezultat pozitiv va trebui confirmat de către un profesionist în domeniul medical.  

Acest test individual denumit 'BioSURE HIV Self Test' permite oricui ca, pe baza unei picături de sânge luate din deget, să identifice în cincisprezece minute prezenţa sau absenţa anticorpilor specifici produşi în cazul infecţiei cu HIV, virusul care provoacă SIDA.

 

"Cunoaşterea propriei stări în ceea ce priveşte prezenţa HIV este crucială iar lansarea acestui produs va permite oamenilor să îşi facă testul în mod discret, în momentul şi locul care li se potriveşte", a declarat fondatoarea BioSURE, Brigette Bard, salutând această posibilitate oferită pacienţilor. 

Transmiterea materno-fetală  HIV

Orice test pozitiv ar trebui să fie confirmat de un cadru medical, iar pentru persoanele cu risc se recomandă ca testarea să se efectueze la fiecare trei luni.

Aceasta este singura alternativă la practica medicală curentă a testelor efectuate în cabinete medicale, fiind numită 'prelevare la domiciliu', ceea ce înseamnă că o persoană prelevează acasă o probă de sânge a pacientului şi o trimite apoi prin poştă la un laborator pentru analize.

Mecanismele HIV

Aproape 110.000 de oameni trăiesc cu HIV în Marea Britanie şi aproape 26.000 de persoane sunt purtătoare ale virusului fără să ştie, potrivit National Aids Trust (NAT), principala fundaţie care se ocupă de SIDA în Marea Britanie. 

"Peste 40% din persoanele care trăiesc cu HIV sunt diagnosticate tardiv, ceea ce înseamnă că au trăit timp de cel puţin patru ani cu acesta înainte de a fi depistat", a declarat Deborah Gold, director general al NAT. "Persoanele diagnosticate târziu au un risc de 11 ori mai mare de a muri în primul an după diagnosticare", a adăugat sursa citată de romandie.com.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!